Obavijesti

Sport

Komentari 4

Holloway i dalje kralj u kavezu, Neal konobario uoči UFC meča

Holloway i dalje kralj u kavezu, Neal konobario uoči UFC meča
14

Prvak pero kategorije pobijedio je Frenkieja Edgara dok je Cris Cyborg slavila nad Felicijom Spencer. Geoff Neal, borac koji konobari kad ne nastupa, nokautirao je Niku Pricea

VIDEO

UFC 240 u Edmontonu u Kanadi bio je najslabiji card do sada ove godine, no iako nije pretjerano obilovao velikim imenima UFC rostera na koncu je pružio neke sjajne borbe i ispoljio nove rekorde.

Dom NHL momčadi Edmonton Oilersa Rogers Palace ugostio je sjajnog Maxa Hollowaya koji je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio velikana Frankieja Edgara te obranio titulu pero kategorije dok je Cris Cyborg na isti način dobila Invictinu prvakinju pero kategorije Feliciju Spencer.

Najmlađi ikad

Da bi postao najveći potrebno je pobijediti najveće. A upravo je Max Holloway noćašnjom pobjedom nad Frankiejem Edgarom ušao u povijest UFC-a. Borba za interim pojas protiv Dustina Poiriera u travnju pokazala je da je sjajni Havajčanin ipak najjači kad se bori u pero kategoriji. Od Poiriera je izgubio časno, izdržao je svih pet rundi no prevaga je bila očita razlika u veličini unutar lake kategorije i na koncu bolja fizička sprema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
MMA: UFC 240-Holloway vs Edgar

Noćas je Holloway bio taj s tjelesnom prednošću jer je nasuprot njega stajao omaleni Frenkie Edgar. Holloway je imao prednost u visini i rasponu ruku što je dobro iskoristio pa deveti put u karijeri protivniku zadao preko 100 značajnih udaraca.

Malaksalost na vaganju nije ostavila traga i Holloway je noćas djelovao poletno, raspoloženo, bio je strašno opušten i u nekim se trenucima u oktogonu odvijala prava rapsodija u stojci.

I kada se sve podvuče, Holloway je s 27 godina na leđima ostvario zaista nevjerojatan niz pobjeda nad vrhunskim borcima. Cub Swanson, Charles Oliveira, Jeremy Stephens, Ricardo Lamas, Anthony Pettis, Jose Aldo (x2), Brian Ortega i sada Frankie Edgar.

Sve to dovelo je da je nekad 22-godišnji debitant UFC-a danas rekorder jer je najmlađi ikad koji je u UFC-u stigao do 17 pobjeda. A tek mu slijede najbolje godine...

MMA: UFC 240-Holloway vs Edgar

Cyborg uvjerljiva, Neal konobario prije meča

U sunaslovnoj borbi večeri Cris Cyborg dočekala je Invictinu prvakinju Feliciju Spencer. Bila je to dominantna izvedba najbolje ženske borkinje posljednjih 10-ak godina pa je u konačnici dobila naklonost sva tri suca s 30-27.

MMA: UFC 240-Cyborg vs Spencer

Spencer je u pripremi meča najavila da dolazi po pobjedu i noćas je pružila solidan otpor, no za protivnicu kalibra kao što je Cyborg ipak je potrebno nešto više.

Brazilka je u Rogers Palace u dresu Oilersa stigla nakon teškog poraza od Amande Nunes kojom je njezina sunarodnjakinja postala prva dvostruka prvakinja u UFC-ovoj povijesti.

No, noćas je ipak bila ona stara. Ne i što se tiče nokauta, no na nogama je bila uvjerljiva, u klinču sigurna i na koncu je odnijela veliku pobjedu. U potpunosti je izdominirala protivnicu, u pravom vatrometu zadala joj preko 120 udaraca i najavila povratak u stilu.

Nakon borbe zahvalila je Bogu, a usta su joj bila puna samo jedne borkinje - Amande Nunes i ubrzog revanša koji svi željno iščekujemo.

Bila je to borba koja se istaknula kao glavni kandidat za borbu večeri.

MMA: UFC 240-Cyborg vs Spencer

Geoff Neal večeras je odradio sjajan nastup protiv Nike Pricea pa slavio tehničkim nokautom. Dečko koji je u UFC stigao ugovorom u Dana White's Tuesday Night Contender Series nastavio je neporažen niz u velteru i najavio pohod na sam vrh jake kategorije.

U divljoj borbi izdominirao je Pricea, koji ga je rušio u prvoj rundi, a potom mu je vratio ljevicom istom mjerom u drugoj te ga završio ground and poundom. Samo vikend uoči borbe odrađivao je smjenu konobara u jednom američkom restoranu. Konobar danju, UFC borac noću. Uz snagu volje samo nebo mu je granica.

MMA: UFC 240-Neal vs Price

Valja istaknuti i pobjedu nadolazećeg 22-godišnjeg Rusa Armana Tsarukyana koji je jednoglasnom odlukom pobijedio Oliviera Aubina-Merciera. UFC ga ne štedi i nakon poraza u debiju protiv tvrdog Islama Makačeva noćas je pokazao zašto je dobio priliku na najvećoj svjetskoj pozornici i zašto je odmah bačen u vatru.

Glavni program otvorio je Krzysztof Jotko pobjedom podijeljenom odlukom protiv Marc-Andréa Barriaulta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram