Obavijesti

Sport

Komentari 9

HOO pisao Andreju Plenkoviću: Povećajte nagrade sportašima!

HOO pisao Andreju Plenkoviću: Povećajte nagrade sportašima!
1

'Vrhunska sportska postignuća hrvatskih sportaša, a naročito osvojene olimpijske medalje kao i medalje na svjetskim i europskim prvenstvima od velike su vrijednosti i značaja za Republiku Hrvatsku'

VIDEO

Hrvatski sportaši primaju manje novčane nagrade za osvojene medalja od kolega iz drugih zemalja. Napravili smo usporedbu sa zemljama sličnog BDP-a po stanovniku i zaključili da su državne nagrade za naše sportaše nepravedno niske, stoji u pismu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te državnoj tajnici za sport Janici Kostelić.

HOO je Plenkoviću i Kostelić uputio inicijativu za povećanje novčanih nagrada za vrhunska sportska postignuća hrvatskih sportaša osvajača medalja na olimpijskim igrama, kao i svjetskim i europskim prvenstvima, odnosno prijedlog za izmjenu Uredbe o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća.

- Vrhunska sportska postignuća hrvatskih sportaša, a naročito osvojene olimpijske medalje kao i medalje na svjetskim i europskim prvenstvima od velike su vrijednosti i značaja za Republiku Hrvatsku, njen poticajan razvoj i promociju u svijetu - stoji u dopisu HOO-a koji je dopunio i ponovio svoj prijedlog iz kolovoza 2016. godine nakon Olimpijskih igara u Riju.

Važećom Uredbom o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća (NN 111/12 i 134/12), državna novčana nagrada za osvajače zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u ekipnom sportu koje se održava svake dvije godine, kao što je to FINA Svjetsko prvenstvo 2017. u Budimpešti, na kojem su hrvatski vaterpolisti ostvarili fantastičan uspjeh, iznosi 45.000 kn za svakog člana ekipe. U razdoblju prije važenja navedene Uredbe visina novčane naknade za zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu iznosila je 100.000 kn za svakog člana ekipe, a što je Uredbom iz 2010. godine značajno smanjeno.

- Predlažemo povećanje iznosa državnih novčanih nagrada izmjenom važeće Uredbe, bar u visini naknada za osvajače olimpijskih medalja utvrđenih Uredbom (NN 40/07) koja je bila na snazi do kraja 2009. godine - piše u zahtjevu koji potpisuju čelnici HOO-a, predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve