Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrga: Bilo tko, bilo kad! To je moja poruka svima, pa i Joshui

Filip je sve bliže velikom meču. Ali sad je ipak na redu - vjenčanje. Iduće subote Filip će oženiti svoju Marinelu. Bez ijedne masnice, ma ni ogrebotine! Baš kako je obećao...

Taj će se dečko vrlo brzo boriti za svjetski naslov. Da, vidim ga u društvu najboljih. Protiv Joshue, Wildera, Furyja, Whytea, Povetkina... vidjet ćemo - govorio je uoči meča Hrgovića i Corbina najjači svjetski promotor Eddie Hearn, oduševljen Filipovim umijećem.

Nastavio je:

- Da, mogli smo ga gurnuti u ring Joshui, ali radije pričekajmo još malo. Da stekne još iskustva i da postane zvijezda, da stekne status, da ljudi čuju za njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Boksački je svijet i te kako čuo za Filipa Hrgovića, ali Hearn je govorio o američkoj publici, onima koji pune dvorane i plaćaju pay-per-view pakete, onima zbog kojih se okreće novac na najjačem boksačkom tržištu.

Hrga je prvu borbu na američkom tlu odradio bolje (brže) nego što se očekivalo: samljeo je sirotog bivšeg robijaša Grega Corbina, koji je sa 122 kg na 193 cm visine legao nakon prvog udarca! Dobro, četvrtog, ali prvog pravog. Nakon samo minute u ringu.

Već u ringu Hrgi je sletjelo pitanje je li idući Joe Joyce. Pa je isto pitanje dobio izvan ringa. I odgovorio:

- Bilo tko, bilo kad, ja sam spreman! To je moja poruka i Hearnu i Joshui i svima!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Jedan od njegovih uzora Željko Mavrović izabrao je nešto dulji put. Do velike borbe i juriša na svjetsku titulu, protiv Lennoxa Lewisa, došao je tek s učinkom 27-0. Američke je boksače 'tamburao' po Njemačkoj, povremeno bi otišao odraditi jednu borbu u SAD, ali američka je boksačka publika 90-ih imala svoje šampione koji su im bili atraktivniji od Irokeza.

Filip je tek na skoru 8-0, planira se pet borbi u SAD-u. Da ga Amerikanci dobro upoznaju.

Tada će doći na red i Joshua. Ili tko već bude na svjetskom tronu u tom trenutku. Hrgović će biti spreman.

A sad je ipak na redu - vjenčanje. Iduće subote Filip će oženiti svoju Marinelu. Bez ijedne masnice, ma ni ogrebotine! Baš kako je obećao...

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (21)
  • Sad je jasno zašto je bahat...glumi Alija...I am the greatest...

    26. 5. 2019,   08:23
  • Biti će to naš najbolji boksač 🤛

    26. 5. 2019,   13:46
  • Filipe, dobar jesi, ali polako. Prvo iskustvo steći moraš. Snagu i tehniku imaš. Da bi bio vrhunski moraš sve objediniti. Budi strpljiv i doći ćeš na svoje. Vole te svi hrvati.

    26. 5. 2019,   11:38