Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Hrga je zadužio naš boks, bio bi zločin onemogućiti mu OI'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mnogo se spominjala mogućnost odlaska Filipa Hrgovića na Olimpijske igre, a sve to ovisi o njegovoj profesionalnoj karijeri. Trener Pijetraj pak traži svojevrsne 'kvalifikacije', dok Mavrović ima drugačije mišljenje

Prije tri je godine filip Hrgović u Rio de Janeiru osvojio olimpijsku broncu, a nakon toga krenuo je s usponom u profesionalnoj boksačkoj karijeri. Njegova je želja osvojiti olimpijsko zlato, a pitanje je hoće li to moći radi svoje profi karijere, ali i radi izbornika Hrvatske, Leonarda Pijetraja.

boksaci | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

- Hrgović će moći na OI ako dođe na Prvenstvo Hrvatske, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno - rekao je Pijetraj za SN.

No, stav hrvatskog boksačkog saveza potpuno je drukčiji od stava izbornika. Predstavio je to i Željko Mavrović.

- Moja malenkost, ali i čelništvo Hrvatskog boksačkog saveza su istog stava, a taj je da je Filip Hrgović apsolutni prioritet kao teškaš, koji će dobiti priliku otići na izborne turnire ili mjesta na kojima se mogu izboriti Olimpijske igre. Bit će za njih prijavljen i bit će mu omogućeno to učiniti - rekao je Mavrović za Sportske novosti i dodao:

Leonardo | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Što se tiče ideje izbornika Leonarda Pijetraja da je Marko Milun bolji boksač, a on to otvoreno priča, to je jasno vjera trenera u svojeg boksača, ali... U statusnom boksačkom pogledu stvari stoje sasvim drukčije. Hrgović je jedan od 10 najboljih profesionalnih teškaša na svijetu, a Milun možda među 10 najboljih olimpijaca. Možda, ali i to je nategnuto. Ovog trenutka Milun, budimo realni, nema ništa.

To ne umanjuje činjenicu da je Toni Milun dobar boksač, ali neke stvari bi, prema mišljenju Željka Mavrovića, trebale biti jasne i Pijetraju.

Foto: Igor Kralj, Pixsell, Reuters

- Čovjeku koji je zadužio naš boks i sport s olimpijskom medaljom iz Rija, sada onemogućiti nastup ili priliku za izboriti nastup na Igrama u Tokiju bio bi stvarno zločin. Kazneno djelo. Kada bi HBS s bilo kojim svojim tijelom izašao s takvim stavom ili idejom, ja sigurno više nikada s tim ljudima ne bih bio u istoj organizacijskoj priči - jasan je Mavrović. 

Dosad nitko nije imao priliku osvojiti olimpijsko zlato kao profesionalac, a što se tiče izbora boraca za OI - Pijetraj može napraviti popis, ali mora ga odobriti i HBS

- Ne slažem se s puno stvari i načinom na koji je Hrgović nastupio izvan ringa ili kako je komunicirao s nekim ljudima. Ja se tako ne bih odnosio, ali ne skinuti kapu njegovim rezultatima, ne uvažiti njegovu sportsku vrijednost, to bi bilo sebično, ljubomorno, pa ako hoćete i tako grubo, idiotski. Ja se veselim što imamo nekoga tko ide prema olimpijskom zlatu kao favorit! On dominira. Ponavljam, ne mora Filipa nitko voljeti, ali poštovati njegove rezultate, to je zaslužio - završio je Mavrović.

Komentari (25)
  • Bravo Mavroviću! Smjenite tog Pjetraja,taj radi protiv interesa hrvatskog boksa,hoćemo zlatnu olimpijsku medalju!

    10. 9. 2019,   22:38
  • Cuj Leonarda kako mu je krivo zato sto ga je Hrga odbacio kao staru. Volio bi vidjeti kvalifikacije di bi Hrga prebio Miluna i to tesko

    10. 9. 2019,   21:00
  • Pijetraj nije u dobrim odnosima sa Hrgovicem pa sad drkenja. A Hrga kad dođe pa ih sve posamara u ringu onda ce se opet izmisljat razlozi samo da Hrga ne ode i po meni olimpijski odbor tu treba reagirat jer nas boks je pun korupcije. Realno Hrgovic nam je jedina sansa za zlato u boksu, ostali tesko jako tesko. Nevjerovatno da covjek koji je u top15 teskasa mora neke kvalifikacije radit. Mislite li da bi recimo britanski savez to napravio Joshui.

    10. 9. 2019,   22:37