Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrgović je bio na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu

None Foto: Igor Kralj/Davor Puklavec/PIXSELL 7

Sparirao sam s najboljima, trenirao s najboljima i svugdje sam se dokazao. Znam da vrijedim, kaže Filip Hrgović, koji je u ponedjeljak bio na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu

Filip Hrgović u subotu je uvjerljivo pobijedio Amerikanca Kevina Johnsona jednoglasnom sudačkom odlukom u Draženovu domu.

- Bio je u ulozi vreće za napucavanje, nije bio u mogućnosti pružiti veći otpor, ali svaka čast za bradu, za izdržljivost. Poznat je po tome da je sa svim najjačim borcima današnjice otišao svih deset ili 12 rundi - rekao je Hrgović za Večernjakovu televiziju.

HRVATSKI BOMBARDER Mavrović: Hrgović za godinu i pol dana može ići s Joshuom

Kevin Johnson nije ni trebao biti u ringu, Ytalo Perea navodno je otkazao zbog problema s vizom, iako mnogi smatraju da je u pitanju klasični 'strahitis'.

- Ovo je najkasniji otkaz koji mi se dogodio, i svaka čast Johnsonu što je prihvatio ponudu. Nisu ga dovršili Kličko ni Fury, pa mislim da imam i ja kredita. Sigurni smo da bi bilo volje da je bio nokaut, i to je ono što publika želi, no čovjek je tvrd - rekao je Hrgović, koji u sedam borbi ima sedam pobjeda uz pet nokauta.

- U sportu sam već 12 godina, prošao sam puno toga u amaterima. Sparirao sam s najboljima, trenirao s najboljima i svugdje sam se dokazao. Znam da vrijedim, da naporno radim i da imam alate za nositi se s najboljima na svijetu.

KOMENTAR Meč protiv Johnsona dokaz je da Hrga spada u top 10 svijeta

Aktualna tema u zadnje vrijeme su kipovi, no iako Hrgović ima visoke ciljeve, prioritet je ostati nogama čvrsto na zemlji.

- Treba ostati fokusiran, ne treba biti u oblacima i živjeti u budućnosti. Svaki trening na 100%, svaki sparing, svaki meč, i ako tako uspijem izdržati pet ili deset godina, mogao bi se zalomiti neki spomenik - rekao je Hrgović.

Kad smo kod spomenika, Hrgović je u ponedjeljak bio na otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu kod dvorane 'Lisinski'.

Komentari (102)
  • S kakvim se demonima ovaj dečko bori u glavi?

    10. 12. 2018,   16:45
  • Imam osjecaj da mu sa svakom novom borbom pada kvocijent inteligencije

    10. 12. 2018,   16:52
  • Ono kad mislis da lik ne moze biti iritantniji! Svakom novom izjavom me demantira!

    10. 12. 2018,   16:46