Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrgović: Frajer baš neće past', umoran sam fizički i psihički...

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski boksač Filip Hrgović obranio je svoj WBC pojas protiv Kevina Johnsona, a onda je na press konferenciji nakon meča govorio o samom meču, ali i planovima za bližu budućnost

Frajer baš neće past', rekao je Filip Hrgović i ušetao među okupljene novinare u press centru Draženovog doma.

- Nevjerojatno je koliko čovjek može primiti udaraca. Pokušavao sam sve, kanonade udaraca, ali ništa ga nije srušilo. Moram ga pohvaliti jer je pristao doći u Zagreb u ovako kratkom roku, nikada nije birao protivnike i hvala mu na tome - rekao je Filip Hrgović o Amerikancu Kevinu Johnsonu.

Kevin Johnson nastavio je s 'trash talkom' i nakon borbe.

- Teško mi je odgovoriti koliko je Filip Hrgović daleko od najvećih boksača današnjice. Činjenica je da me trebao srediti ranije jer sam u četiri-pet navrata bio ozbiljno uzdrman, ali on to nije znao završiti. Ako njegov tim izvuče pouke iz ovog onda se može naći među najboljim teškašima - kazao je Johnson.

Amerikanac smatra da je u ovom meču bio slab jer se nije dovoljno pripremio, a bocnuo je i Hrgu.

- Imao sam borbu prije tjedan dana... Odradio sam samo tjedan dana treninga za njega, dok se on po Miamiju spremao po 10-12 tjedana - rekao je američki boksač.

Na to je odgovorio Hrgović:

- Ako se on pripremao tjedan dana, ja sam se za njega pripremao dva dana, od onog trenutka kad sam saznao da Ekvadorac Perea neće moći nastupiti. Trener Pedro me za Johnsona taktički spremio u dvije minute - odgovorio je hrvatski boksač na provokaciju Amerikanca.

Filip Hrgović se nakon borbe požalio na veliku iscrpljenost.

- Imao sam sedam borbi u četrnaest mjeseci, psihički I fizički sam umoran, da sam svjež vidjela bi se razlika u kvaliteti između mene i Johnsona. Imam kondicije pa ću u idućim borbama malo usporiti tempo. Za idućeg protivnika se ne želim žuriti - kazao je Hrgović.

Menadžeri iz njegovog Sauerlanda nisu željeli špekulirati protiv koga će se Hrgović sljedeće boriti, ali su dali naznačiti da će iduća borba biti u SAD-u jer će tamo lakše naći protivnika koji će pristati ući u ring s Hrgovićem. To bi se trebalo dogoditi kroz tri-četiri mjeseca.

Komentari (80)
  • Dužan si mi sat vremena života....smijurija od boksa...Parlovu ili Benešu bi bilo ispod časti boksati s ovakvim...ovaj 39 god., onaj prije 47...tko je slijedeći....Ćiro Blažević?

    9. 12. 2018,   01:32
  • Cijela poanta priče da je Hrga to morao zavrsiti nokautom najkasnije u 4,5 rundi. I lik mu je lijepo rekao i ukazao na slabosti. Btw, vjerujem da je taj dosao samo odraditi borbu i ne izgubiti nokautom radi veće love, da meč duže traje!

    9. 12. 2018,   07:47
  • Mene bi bilo sram boksati protiv ovakvog alkoholičara i poluinvalida i to pred domaćom publikom ... i još kad čujem onu sirotinju Mavrovića kako hvali i uzdiže Hrgu dođe mi muka

    9. 12. 2018,   05:19