Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrgović: Moram se popraviti, danas sam mu dao puno prilika

Hrgović: Moram se popraviti, danas sam mu dao puno prilika
1

Nisam zadovoljan kako sam boksao, ipak je ovo prvi meč nakon dugačkog čekanja tu u Riju i, važna je pobjeda. Malo sam se lošije kretao i dao sam mu previše prilika, rekao je Filip

VIDEO

Mogu i moram bolje od ovoga, predugo čekanje na prvi meč me učinilo malo nervoznim, izjavio je boksač Filip Hrgović nakon pobjede. 

Filip Hrgović plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u kategoriji preko 91 kilograma, on je u svom prvom nastupu u osmini finala uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena.

Aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji Hrgović dominirao je protiv Demirezena tijekom sve tri runde, odličnim kombinacijama desnih direkata i lijevih krošea razarao je suparnikov gard što su sva tri bodovna suca honorirala i dala mu pobjedu u svakoj od tri runde.

- Nisam zadovoljan kako sam boksao, ipak je ovo prvi meč nakon dugačkog čekanja tu u Riju i, važna je pobjeda. Malo sam se lošije kretao i dao sam mu previše  prilika. Ići će na bolje, ali ću se u sljedećoj borbi morati popraviti. Nikako dočekat' meč, znao sam s i kad boksam s kim, a desetak dana je stvarno predugo čekanje - kazao je Hrgović, kojeg u četvrtfinalu čeka Kubanac Leinier Pero u borbi za medalju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kubanci su klasa za sebe. Pero nema neke medalje s velikih natjecanja, ali je dobar, lepršav i pokretan, te ću morati više raditi na noge. Morat ću ubaciti u veću brzinu protiv njega. Protiv Turčina je bila ipak uspavanka, Kubanac će biti nešto drugo.

Trener Leonardo Pjetraj također nije bio zadovoljan unatoč pobjedi.

- Nisam zadovoljan potpunosti, Filip je osjetio da je bolji, ali se nije držao taktike, htio je ići na udarac s kojim bi ga dokrajčio. To nje bilo potrebno jer je Turčin opasan udarač, a Filip se mogao ozllijediti. Djelovalo je uspavano jer je protivnik bio spor, Hrgović ga je zaustavio i onda nije bilo potrebno srljati, već čuvati snagu Prvi meč, predugo čekanje učinili su ga malo nervoznijim. Hrgović je već dobivao dvojicu Kubanaca prekidom, što nikome nije usjelo, a radit ćemo na tome da i Pero slično završi - kazao je Pjetraj.

Meč Hrgovića i Pera na rasporedu je 16. kolovoza od 18 sati po hrvatskom vremenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...