Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrgović seli iz Hrvatske: Idem u SAD, tamo su veliki igrači...

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski boksač Filip Hrgović napravio je neočekivan potez. Za RTL je otkrio kako napušta Hrvatsku i odlazi živjeti u Ameriku na nekoliko godina te će se boriti u tamošnjim ringovima

I Filip Hrgović (26) se priključio crnoj statistici odljeva stanovništva iz Hrvatske! Odlazi živjeti u Ameriku na nekoliko godina, a razlozi su isključivo profesionalne prirode.

- Sad mi moj nutricionist nosi obrok, nosi mi smoothie koji mi je on napravio. Znači ne moram više ni rezati voće ni radit smoothie. Hvala kralju. Tako da kažem, kad si doma, to je komfor zona i zato smatram da trebam se izolirati, da trebam otići tamo gdje me nitko ne zna, gdje se mogu posvetiti samo treningu i jedino ću tako izvući svoj maksimum - rekao je Filip Hrgović, interkontinentalni prvak po WBC-u za RTL.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrgovića za osam tjedana čeka meč u Chicagu. Još ne zna s kime će se boriti, ali bit će predborba Ukrajincu Usiku. Brigu u El Animalovoj karijeri preuzeo je Eddie Hearn koji je i Joshuin promotor.

- Neki dan sam im poslao listu protivnika, petoricu njih, a oni su mi javili - "Bilo tko." I kada sam razgovarao s Kalleom Sauerlandom, rekao mi je da mu je Filip rekao - "Zašto me uopće pitaš takve stvari?" Kada ga je pitao s kim bi se borio - otkriva Eddie Hearn. 

'Tu su veliki dečki'

- Joshua se sada bori u Americi, Kubrat Pulev, evo Usik, Povetkin, ja. Kad si s velikim igračima, možeš očekivati velike stvari. Kroz par godina će to kulminirat i vjerujem da će se dogodit neki možda najveći mečevi u povijesti kategorije - rekao je Hrga. 

- Ne mogu dočekati. Već sam počeo pripreme ponedjeljkom. Prvih par dana je ispalo tako da mi Pedro (njegov trener nap.a.) šalje program iz Miamija - završio je Hrgović koji u petak odlazi u Hamburg pa u Ameriku i tamo će ostati par godina.

Komentari (39)
  • Drviš je 1996.g išao na olimpijadu i frajeri iz HOO su ga poslali tamo bez ičega...znači on i trener su bili sami,niti su mu dali opremu niti ikakva obilježja da predstavlja Hrvatsku...na kraju je krađom ostao bez medalje...Nijemci su ga zvali u Hamburg u njihovu organizaciju i dali mu sve,3 godine nakon toga je postao europski,a nakon toga i svjetki prvak..da je ostao u Hrvatskoj,ne bi nista od toga osvojio..zato smatram da je Hrga napravio odlican potez

    27. 3. 2019,   22:48
  • Odličan potez definitivno, i Drviš je boravio u Americi, zapravo bilo koji veći boksač iskustva su skupkljali van država.

    27. 3. 2019,   22:57
  • Hebiga dobro je on to shvatio dok je jos mlad da od tapsanja po ramenima ti ostane samo reuma od prijatelja dok si na vrhuncu kad prode slava okrecu glavu od tebe kad te sretnu na ulici pogotovo ako nemas nista.

    27. 3. 2019,   23:45