Obavijesti

Sport

Komentari 33

Hrgović: Opasan sam, svi me izbjegavaju jer se boje batina

Hrgović: Opasan sam, svi me izbjegavaju jer se boje batina
6

Filip Hrgović 27. listopada bori se protiv Pavela Soura u njemačkom Schwerinu. Čeh ima šest pobjeda iz šest mečeva uz pet nokauta. Filip će vjerojatno sljedeće godine boksati i u Zagrebu

VIDEO

Nokautom protiv Zumbana u prvoj rundi svima sam poslao poruku. Idem po naslov prvaka svijeta. Ne znam hoću li priliku dobiti u petom meču, 10. ili 15., no od tog cilja ne odustajem. Ako budem zdrav, nema nikakvog razloga da ne uzmem svjetsku titulu, kaže Filip Hrgović (25). 

Ekspresnom pobjedom protiv Brazilca u svojem profesionalnom debiju Filip se na svjetskoj ljestvici s 1300. mjesta popeo na 200 i neko, a osigurao je i ugovor sa svjetski poznatom promotorskom kućom Sauerland Promotions. 

Za 20-ak dana ponovno je u ringu, 27. listopada u njemačkom gradu Schwerinu borit će se protiv Čeha Pavela Šoura, koji ima šest pobjeda iz šest mečeva uz pet nokauta. Između ostalih, pobijedio je i Zadranina Antu Verunicu u ožujku ove godine. 

- Težak suparnik, visok gotovo dva metra. Nije za podcijeniti, a spremit ću se za njega kao da napadam svjetsku titulu. Idem u kamp u kojem vježba Kubrat Pulev, koji se priprema za mečs Joshuom. Sparirat ću s njim tako da ću biti u doličnoj formi - kaže Hrgović, koji ima puno problema s pronalaženjem suparnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za debitantski mečviše od 10 boraca je otkazalo. Očito me znaju s amaterskog boksa ili su pogledali na YouTubeu moje mečeve. To je veliki problem, pogotovo sad na početku. Promotor tim borcima ne može platiti veliki novac, a ja sam, realno, jako opasan. Svi znaju da će dobiti batine ako to prihvate, a neće se moći naplatiti - kaže Filip

On svoju karijeru neće graditi na otkazivanjima, a niti na 'trash talku' i verbalnim provokacijama.

- Svojem sam promotoru rekao da ću se boriti s kim god, kad god i gdje god. Nikad nisam nikoga izbjegavao - rekao je Hrgović i nastavio: 

- Što se tiče 'trash talka', nikad nisam bio takav tip, miran sam i povučen. Nisam od onih koji će na vaganjima ili presicama započinjati naguravanja ili tučnjavu. No ne dam na sebe, bude li me netko provocirao, sigurno ću uzvratiti.

Kratkoročni je plan da Filip do kraja veljače odradi do pet borbi. A jedna od njih mogla bi biti i u Zagrebu. 

- Planirao se meču Zagrebu do kraja ove godine, no ne znam hoće li se to uspjeti realizirati. No najkasnije će se u prvoj polovici iduće godine to i dogoditi. Cibona bi bila idealna za početak, od 6500 do 7000 ljudi - kaže Filip. 

Za njega je odlična vijest što će se uskoro za mečeve moći pripremati u svojoj dvorani. 

filip_hrgovic

Tata Hrgović: Sina sam nagovarao da prekine s boksom

- Da, sportski cenar u Sesvetama će se uskoro dovršiti. Bit će blizu gdje živim, u siromašnom dijelu grada. Da sam iz centra, vjerojatno ne bih bio boksač, nego bih studirao pravo - istaknuo je Hrgović, kojemu je svejedno dolazi li mu obitelj na mečeve. 

- Ne mogu si priuštiti razmišljati plaču li mi mama ili tata. Oni su dobrodošli, no kad je meč, onda samo o tome razmišljam. 

- Boks je opasan sport i sina sam nagovarao da prekine s njim. Znam da sam ga često ljutio, konačno sam odustao kad mi je jednom rekao: ‘Tata, a je li opasno raditi 40 godina za 2000 kuna?’, rekao je Filipov otac Petar Hrgović.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića