Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrgovića proglasili krivim zbog grubog vrijeđanja: Žao mi je...

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović kažnjen je s 30 dnevnih dohodaka, a ako u idućih godinu dana počini novo prekršajno djelo, morat će platiti 15.000 kuna kazne...

Filip Hrgović nepravomoćno je proglašen krivim i osuđen na uvjetnu novčanu kaznu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog vrijeđanja poduzetnika Domagoja Krznarića početkom prošle godine.

Sudac Zorislav Kaleb kaznio ga je novčanom kaznom u iznosu od 30 dnevnih dohodata, što u njegovu slučaju iznosi 15.000 kuna. Ona se neće izvršiti ukoliko Hrgović u periodu od godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

- Žao mi je. Kriv sam i kajem se zbog svega. Ovim putem želim se ispričati oštećeniku - rekao je u svojoj obrani sportaš, koji je u cijelosti priznao djelo, kako ga je u tužbi teretio privatni tužitelj. Krznariću će morati platiti troškove kaznenog postupka.

Krznarić podnio privatnu tužbu zbog vrijeđanja

Sporna prepiska Hrgovića Krznariću odvijala se u razdoblju od 31. siječnja do 1. veljače prošle godine. Boksač je poduzetniku uputio dvije sms poruke i jednu glasovnu putem Whatsappa.

- Konju jedan retardirani, mrtvu ti majku j.... s onim vrećama. Čut ćeš me zapamti to - jedna je od poruka koje je Hrgović poslao, a u jednom zvučnom zapisu mu je rekao:

- Idiote, slušaj me, naručio sam kožne vreće, a donio si plastične, rekao sam ti da ne stavljaš Pride, stavio si Pride… Koja ti je p** m**, jesi li ti retardiran čovjek. Ja ću naručiti nove vreće s Interneta o svom trošku, a ti si dobio novce. Ne zovi ljude tamo i ne maltretiraj ih da ti sad storniraju to sve. Dobio si novce i ja imam vreće i zapalit ću ih i j** se više. Ne želim te više čuti niti vidjeti jer si poremećen čovjek - između ostalog izgovorio je Krznariću, iziritiran i nezadovoljan izvršenim poslom.
Odlučujući o vrsti i visini sankcije sud je uzeo u obzir niz olakotnih okolnosti, njegovu dosadašnju neosuđivanost, dob te činjenicu da je aktivni sportaš, dok mu je otegotan bio stupanj krivnje i jačina povrede.

Zbog svega je sud ovaj događaj ocijenio ekscesom u njegovu dosadašnjem životu, smatrajući da je riječ o nepromišljenosti u postupanju, a ne trajnom obilježju njegove ličnosti.

O SERIJAL '24 PITANJA' S FILIPOM HRGOVIĆEM:

Komentari (91)
  • Ok, vrijeđao je, priznao, kažnjen je... Ali upravo mi je kazna zanimljiva... Znači, dnevni dohodak, dnevnica, u Hrvatskoj iznosi 500 kn? Tko to ima takvu dnevnicu? Osim prasadi u saboru...

    26. 9. 2019,   14:45
  • Mrtvu majku vrijeđati, Hrgoviću pa ti si mali mozak, dobro da si još i živ, stvarno nisi normalan ti koji trebaš biti uzor i ponos mlađim naraštajima!

    26. 9. 2019,   15:04
  • boksači nisu poznati po pameti, da su normalni ne bi bili boksači

    26. 9. 2019,   14:44