Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski trener izbjegao užas: Sve se srušilo metar od mene

None Foto: REUTERS/Antonio Bronic, Facebook

Otišao sam u prostor za pušače. Kako sam tamo stao, tako se sve srušilo na metar do mene - ispričao je Splićanin Davor Carević, izbornik vaterpolske reprezentacije Novog Zelanda

Na samom oproštaju od 18. Svjetskog prvenstva vodenih sportova u Gwangjuu dogodila se prava scena užasa. U noćnom klubu u noći s petka na subotu došlo je do urušavanja plesne platforme zbog prevelikog broja ljudi i zbog koje se isprva mislilo da je život izgubilo i dvoje domaćih državljana.

TEŠKA NESREĆA U KOREJI U klubu punom sportaša srušio se balkon, poginulo dvoje ljudi

Ozlijeđeno je desetak ljudi, neki od njih su i sportaši, a samo je puka sreća spasila jednog Hrvata. Izbornika vaterpolske reprezentacije Novog Zelanda, Splićanina Davora Carevića.

Završio posljednji

- Cijelo sam vrijeme stajao na mjestu gdje je pala etaža, a onda u silnoj gužvi minutu ranije išao sam se pomaknuti, tamo gdje je malo manje ljudi. Otišao sam u prostor za pušače. Kako sam tamo stao, tako se sve srušilo na metar do mene - ispričao je za Sportske novosti pa poentirao.

- Sad samo da još negdje čujem da pušenje nije zdravo i skraćuje život. Malo sutra!

U klubu je bilo 370 osoba, a organizatori su objavili kako je samo jedan ozlijeđeni sportaš zadržan na bolničkom liječenju.

Inače, Carević je s Novim Zelandom "osvojio" posljednje mjesto, 16., izgubivši čak i od Južne Koreje. A samo ga je jedan pogodak dijelio od prolaska u osminu finala kada je u utakmici za prolazak u tu fazu remizirao s JAR-om u skupini.