Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvat sigurno osvaja Roland Garros: Dodig i Pavić u finalu!

Hrvat sigurno osvaja Roland Garros: Dodig i Pavić u finalu!
1

Hrvatsko finale gledat ćemo u konkurenciji mješovitih parova na Roland Garrosu. Ivan Dodig i Tajvanka Chan igrat će protiv Mate Pavića i Kanađanke Dabrowski za prestižni naslov

VIDEO

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Ivan Dodig i Mate Pavić ponovno će se boriti za naslov pobjednika mješovitih parova u Roland Garrosu, u reprizi prošlogodišnjeg finala kad su Dodig i Tajvanka Latisha Chan svladali Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski u odlučujućem, super 'tie-breaku'. 

Dodig i Chan su na korak do obrane naslova došli pobijedivši prve nositelje Amerikanku Nicole Melichar i Brazilca Brunu Soaresa sa 6-2, 6-1, dok su Pavić i Dabrowski za mjesto u finalu nadigrali Ukrajinku Nadiju Kičenok i Pakistanca Aisala Ul-Haqa Qureshija sa 6-7 (4), 6-1, (10-8).

Prošlogodišnji pariški pobjednici su na iznimno uvjerljiv način, bez izgubljenog seta, stigli do drugog uzastopnog finala u Roland Garrosu. Za 29-godišnju Chan je ovo treće finale na Grand Slam turnirima u konkurenciji mješovitih parova, jer je osim s Dodigom, bila i finalistica Australian Opena 2011. s Australcem Paulom Hanleyjem. Chan je u konkurenciji ženskih parova na Grand Slam turnirima bila još triput finalistica i jednom pobjednica, 2017. na US Openu u paru s Martinom Hingis.

Za 34-godišnjeg Međugorca ovo je treće finale mješovitih parova u Parizu, a ukupno četvrto na Grand Slam turnirima. Osim s Chan, dvaput je u finalu bio u paru s Indijkom Saniom Mirzom, 2016. u Roland Garrosu i 2017. na Australian Openu. Ivan je u muškim parovima s Marcelom Melom bio pobjednik Roland Garrosa 2015. godine i finalist Wimbledona 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za 25-godišnjeg Splićanina Matu Pavića ovo će biti četvrto finale u mješovitim parovima. S Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016. godine, a s Dabrowski bio pobjednik Australian Opena 2018. te prošlogodišnji finalist u Parizu. Tome treba dodati i još dva seniorska finala u muškim parovima i jedan naslov, a sva tri rezultata ostvario je s Austrijancem Oliverom Marachom. Finalisti su bili u Wimbledonu 2017. i prošle godine u Roland Garrosu, a pobjednici na prošlogodišnjem Australian Openu.

Gabriela Dabrowski će nastupiti u četvrtom finalu na Grand Slam turnirima, a sva četiri ostvarila je u miksu. Njoj će ovo biti treće uzastopno pariško finale, jer je 2017. bila pobjednica Roland Garrosa s Indijcem Rohanom Bopannom. Potom je 2018. s Pavićem osvojila Australian Open i igrala finale u Parizu.

Oba para su ulaskom u finale osvojili novčanu nagradu od 60.500 eura. Pobjednički par će, osim trofeja, iz Pariza otići bogatiji za 120.000 eura.

Finale mješovitih parova prema okvirnom rasporedu je trebalo biti odigrano u četvrtak, ali je u srijedu cijeli program otkazan zbog kiše. Tako će i finale miksa na rasporedu biti u petak.

Ivan Dodig i Latisha Chan će pokušati postati prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu. Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u '60-im godinama prošlog stoljeća, kad su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

ROLAND GARROS, mješoviti parovi - polufinale

Latisha Chan / IVAN DODIG (Tjv-HRV) - Nicole Melichar / Bruno Soares (SAD-Bra/1) 6-2, 6-1

Gabriela Dabrowski / MATE PAVIĆ (Kan-HRV/2) - Nadija Kičenok / Aisam Ul Haq Qureshi (Ukr-Pak) 6-7 (4), 6-1, (10-8)

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka