Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvat vlada na preči! Tin Srbić uzeo zlato na Svjetskom kupu

None Foto: Edith Geuppert/DPA/PIXSELL

DOHA Najteži nastup do sad u karijeri! Ne znam zašto, ali bilo je tako. Išao sam zadnji i znao sam da ako sve napravim kako treba, da sam prvi, rekao naš gimnastičar Tin Srbić nakon osvojenog zlata

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić još je jednom pokorio konkurenciju u preči te je s visokih 14.400 bodova osvojio zlato na Svjetskom kupu u katarskoj Dohi.

Bivši svjetski prvak na preči danas je u posljednjoj provjeri uoči Europskog prvenstva u Szczecinu  zauzeo prvo mjesto u finalu svoje najjače discipline.

Nakon najboljeg rezultata prekjučerašnjih kvalifikacija, Tin je i danas bio najbolji i u finalu u Aspire Domeu. Za izvedbu vježbe početne ocjene 6.1 Srbić je zaradio ocjenu 8.300, što je naposljetku bilo dovoljno za konačnu ocjenu 14.400. 

- Najteži nastup do sad u karijeri! Ne znam zašto, ali bilo je tako. Išao sam zadnji i znao sam da ako sve napravim kako treba, da sam prvi. Nije mi krenulo prema planu, nisam uspio povezati kombinaciju koju sam htio, tako da sam to morao mijenjati usred vježbe. Uspio sam ostatak odraditi kako spada do kraja i to najbolje u tom trenutku. Stvarno sam jako sretan što sam uspio i mogu reći da tek sada kreće borba za Tokio - pod dojmom je nakon osvojenog zlata bio Tin

Drugo mjesto u finalu preče zauzeo je Japanac Hidetaka Miyachi (14.300), dok je trećeplasirani bio Kubanac Randy Leru (14.000). Aktualni svjetski prvak, legendarni Nizozemac Epke Zonderland u današnjem je finalu zauzeo tek sedmu poziciju.

Tinu je ovo drugi naslov pobjednika Svjetskog kupa u Dohi, nakon što mu je isto pošlo za rukom i prošle godine. Njegova kolekcija sada, uz najvažniju titulu - onu svjetskog prvaka iz 2017., broji i pet zlatnih medalja s natjecanja Svjetskoga kupa.

Srbiću, kao i ostatku hrvatske reprezentacije, ovo je bilo posljednje natjecanje uoči Europskog prvenstva koje 10. travnja počinje u Poljskoj.

Komentari (25)
  • En ti sreću i prezime😂😂😂

    23. 3. 2019,   19:27
  • BRAVO!

    23. 3. 2019,   18:58
  • Nije uzeo već osvojio vlastitim znojem i radom. Uzimaju ovi na vlasti, od vlastitog naroda, pa se hvale rezultatima, a kcem nisu mrdnuli

    23. 3. 2019,   20:05