Obavijesti

Sport

Komentari 37

Hrvati i veliki Zizou: On je lider kojeg će i Ronaldo respektirati

Hrvati i veliki Zizou: On je lider kojeg će i Ronaldo respektirati
1

U Cannesu smo se šalili da nitko ne smije ni pokušati ono što on može da sam sebi ne iščaši kuk, kaže Aljoša Asanović koji je sa Zidaneom igrao u Cannesu

VIDEO

Čim sam ga vidio na terenu s loptom, znao sam da je on ‘taj’, ali ne zato što imam neki poseban nos za prepoznati kvalitetnog igrača, nego zato što je Zidanea jednostavno bilo nemoguće ne prepoznati, rekao je Aljoša Asanović (50).

Dijelio je svlačionicu s novim trenerom Reala na početku njegove karijere u Cannesu, a to je bila samo prva veza Zidanea i Hrvata. U Juventusu ga je dočekao Alen Bokšić, kod legendarnoga gola u finalu LP-a 2002. pokušao ga je blokirati Boris Živković, a sad će u Madridu trenirati Modrića i Kovačića.

- Njegovi pokreti, driblinzi, igra s obje noge, udarci... Sve je bilo savršeno. Čak i igra glavom. S 19 je bio kompletan igrač- kaže Asanović, kojeg je oduševljavala Zizouova lakoća driblinga. 

Cijeli život bio je napadač, igrat će napadački i sad, bit će mi baš gušt gledati ovaj Real, kaže Asanović

- Šalili smo se često na treningu da nitko ne smije ni pokušati ponoviti njegov dribling u trku, da ne bi sam sebi iščašio kuk. Te promjene smjera bilo je jednostavno nemoguće ponoviti.

Iako je bez trenerskog iskustva, Asanovića ne čudi što je Zidane dobio priliku voditi jednu od najboljih momčadi na svijetu. 

- Došao je tamo gdje mu je i mjesto. Da je završio negdje drugdje, to bi mi bilo potpuno neshvatljivo. Veliki igrači i inače mogu biti i veliki treneri, čak i bez prethodnog iskustva, iako postoje i brojni suprotni primjeri. Ali Zidaneov karakter i mentalitet te iznad svega njegovo znanje i iskustvo izdvajaju ga od ostalih. Mislim da će ga igrači respektirati i kao velikog igrača, i kao čovjeka, a to je prvi preduvjet da im se nametne kao lider kojega će slijediti.

Ako se mene pita, Zidane je jedan od najboljih koje je nogomet ikad vidio u povijesti, kaže Bokšić

Iako je u karijeri imao nekoliko incidenata, pamti se crveni karton u finalu SP-a 2006., kad je glavom udario Materazzija, privatno je potpuno drukčiji.

- A koja velika zvijezda nije imala ekscesa? Nije mu lako, on je planetarna zvijezda, gdje god se pojavi, sva je pažnja usmjerena na njega. U javnosti ostavlja dojam zatvorenog tipa s nepristupačnim gardom, ali u intimnom društvu je puno otvoreniji, spreman za šalu, jako zabavan. I zrači nekom posebnom dobrotom.

Golu u finalu LP-a bio je izvanserijski, ali shvatio sam to tek kad sam pogledao snimku, kaže Živković

Na pitanje je li veliki Zidane nešto naučio od njega, “Vatreni lakat” se samo nasmijao.

- Bio je toliko kvalitetan da nije morao slušati i učiti ni od koga, pa tako ni od mene. I bio je toga svjestan. Imao sam privilegiju igrati s njim, pa makar i u tako ranoj fazi, a danas mogu reći i da sam time bio počašćen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani