Obavijesti

Sport

Komentari 27

Hrvati na NBA-u: Šibenčani su razvili zastavu, to je veliki šou

Hrvati na NBA-u: Šibenčani su razvili zastavu, to je veliki šou
10

Šestu godinu zaredom utakmica NBA lige stigla je u London, a ove godine ona je bila posebna za Hrvate zbog nastupa Šarićeve Philadelphije. Čitatelj 24sata prepričava nam dojmvoe

VIDEO

Najjača košarkaška liga svijeta NBA u četvrtak je 27. put imala je utakmicu osnovnog dijela sezone izvan teritorija Sjedinjenih Američkih Država - osmi put u Europi, osmi put u O2 Areni u Londonu.

Šarić zabio 14 Bostonu, Phila uspjela +22 'pretvoriti' u -19
Šarić zabio 14 Bostonu, Phila uspjela +22 'pretvoriti' u -19

Ogled Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa (114-103) bio je idealna prilika za prijatelje Darija Šarića, člana Sixersa, da dođu pogledati hrvatskog reprezentativca na djelu. A tamo je bio i naš čitatelj Marko iz Sesveta, inače strastveni navijač Bostona.

- Išli smo dan prije utakmice avionom do Londona, već smo tamo vidjeli skupinu naše navijače. Naišli smo na puno ljudi u dresovima Celtica i Sixersa tijekom razgledavanja grada, većinom su to bili stranci. Bilo je dosta Francuza, Nijemaca, Amerikanaca, ali i Hrvata. Osjećalo se u gradu da je utakmica - priča nam Marko svoj doživljaj utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U trgovini sportskog dobavljača posebno su bili izloženi dresovi Philadelphije i Bostona, a u dvorani i oko nje također je sve bilo ispunjeno njihovim obilježjima. Sama dvorana zapravo je kao veliki balon, ne izgleda ništa spektakularno izvana. Čim se izađe iz dvorane, hladno je jer nije zatvorena. U fan shopu kraj dvorane bio je red za navijačke rekvizite dug čak 100 metara.

- Mi Hrvati bili smo raštrkani po cijeloj dvorani, rekao bih da nas je došlo između 100 i 150. Neke od njih na utakmicu je doveo sam Dario Šarić. U dvorani je bila hrvatska zastava s natpisom "ŠF - Šibenik" na tribini, vjerojatno od Dariovih prijatelja. Osim toga, pod krovom su bile zastave svih država iz kojih dolaze igrači obiju momčadi, pa je tu bila i hrvatska.

Na tribinama je bilo više Bostonovih simpatizera koji su bili glasniji, ali nije bilo kao na utakmicama NBA-a u Americi, gdje je ipak jedna momčad domaćin pa ima zviždanja i navijanja. Bilo je većinom tiho, ali to je vjerojatno zato što je bilo dosta neutralnih gledatelja koji su došli samo gledati košarku - prepričava Marko.

Sama utakmica rezultatski je bila iznimno zanimljiva jer je Philadelphia ispustila vodstvo od 22 poena razlike, zaostajala je u posljednjoj četvrtini čak 19 poena. No i izvan samog sportskog aspekta, gledatelja su mogli uživati.

- Utakmica je bila super, na svakoj pauzi plesačice su izlazile na parket i zabavljale gledatelje, stalno se nešto događalo na parketu. Sve skupa to je bio veliki šou i za žene, djecu, bake... Svima je bilo zanimljivo. Kad na televiziji gledaš utakmicu, tri sata nikako da prođu, a je uživo stvarno brzo proletjelo... I ti time-outi, koji su malo duži, uopće nisu zamorni, dapače.

Na poluvremenu su na parket došle nekadašnji igrači Bostona Robert Parish i Richard Hamilton, bivši Sixeri Andre Miller i Dikembe Mutombo, John Amaechi, nogometaš Arsenala Hector Bellerín gađao je slobodna bacanja...

- Drago mi je što sam otišao, baš je posebna cijela ta priča - zaključio je naš čitatelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...