Obavijesti

Sport

Komentari 55

Hrvati na OI: Stipanović ide po zlato, košarkaši po drugi krug

Hrvati na OI: Stipanović ide po zlato, košarkaši po drugi krug
1

Neradni dan u Hrvatskoj hrvatski olimpijci u Riju iskoristit će za nadmetanje u jedrenju, atletici i košarci. Stipanović lovi zlato, košarkaši četvrtfinale, a Sandra Perković finale diska

VIDEO

Svetkovina Velike Gospe ostat će upisana u povijest hrvatskog jedrenja jer će taj proslavljeni sport u nas danas dobiti prvu medalju na olimpijskim igrama u povijesti. Oko vrata će je u Riju staviti Tonči Stipanović, a još se ne zna hoće li biti zlatnog ili srebrnog sjaja.

Splićanin, koji se natječe u klasi Laser, od 19:05 po srednjoeuropskom vremenu brani prvo mjesto u plovu za odličja s deset bodova prednosti ispred Australca Toma Burtona i ne može biti plasiran slabije od drugog mjesta.

Završne plovove uoči finalne borbe za medalje sat ranije započinju Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, koji zasad drže 11 bodova prednosti ispred prvih pratitelja Belchera i Ryana (Australija), te Pavle Kostov i Petar Cupać u klasi 49er, koji se nalaze na desetoj poziciji.

Ranojutarnji program u prvim satima 16. kolovoza otvorit će rukometna reprezentacija koja od 0:50 zaključje prvi dio turnira utakmicom protiv Tunisa. S tri pobjede i porazom "kauboji" su osigurali četvrtfinale, ali pobjeda im je imperativ žele li do prvog mjesta u skupini i vjerojatnog okršaja protiv Poljaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković od 1:30 nastupa u kvalifikacijama u bacanju diska. Norma za finale iznosi 62 metra ili mjesto među 12 najboljih bacačica diska od njih 37, koliko će ih nastupiti na zaletištu Olimpijskog stadiona João Havelange.

Hrvatski dan u Riju zaključit će košarkaška reprezentacija utakmicom protiv Litve od 3:30, posljednjom u fazi po skupinama. Kombinacija je mnogo, Acini izabranici mogu biti prvi i ispasti, a puno odgovora dat će ishod utakmice između Nigerije i Brazila od 19:15 jer bi, pobjedom domaćina, "otpisani" već ušli među najboljih osam prije njihove utakmice protiv Litavaca.

Raspored hrvatskih sportaša na OI (15./16. kolovoza):

  • 18:05 JEDRENJE (M), klasa 470 (8.-10. plov): Šime Fantela i Igor Marenić
  • 18:05 JEDRENJE (M), klasa 49er (7.-9. plov): Pavle Kostov i Petar Cupać
  • 19:05 JEDRENJE (M), klasa Laser (plov za medalje): Tonči Stipanović
  • 00:50 RUKOMET (M), skupina A, 5. kolo: Hrvatska - Tunis
  • 01:30 ATLETIKA (Ž), bacanje diska, kvalifikacije, skupina A: Sandra Perković
  • 03:30 KOŠARKA (M), skupina B, 5. kolo: Litva - Hrvatska
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...