Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvati su u četvrtom bubnju, prijeti nam skupina smrti...

None Foto: Darren Staples/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Reprezentacije u A skupini su podijeljene u četiri skupine po četiri reprezentacije, a "Vatreni" su smješteni u četvrti pot zajedno s Poljskom, Njemačkom i Islandom s kojima ne može igrati.

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je jakosne skupine za novo izdanje Lige nacija, a Hrvatska se i dalje nalazi u najjačoj A ligi, ali je smještena u četvrti pot pa joj ponovo prijeti 'skupina smrti'.

Drugo izdanje Lige nacija igrat će se u novom formatu, sa po 16 reprezentacija podijeljenih u tri jakosne skupine, te sedam reprezentacija u četvrtom jakosnom razredu, a ne kao u prvom izdanju sa četiri jakosna razreda sa po 12 reprezentacija.

Tom odlukom je hrvatska reprezentacija ostala u najjačem razredu ovog natjecanja premda je u prvom izdanju Lige nacija zauzela posljednje mjesto u svojoj skupini.

Uz Hrvatsku, među 16 reprezentacija u A skupini Lige nacija natjecat će se Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Poljska, Njemačka i Island.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine po četiri reprezentacije, a "Vatreni" su smješteni u četvrti pot zajedno s Poljskom, Njemačkom i Islandom s kojima ne može igrati.

U prvom potu su Portugal, Engleska, Nizozemska i Švicarska, u drugom su Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u trećem BiH, Ukrajina, Danska i Švedska.

Ždrijeb skupina bit će 3. ožujka 2020. godine u  Amsterdamu, a prve utakmice u novoj sezoni igrat će se od 3. do 5. rujna sljedeće godine.

Podsjetimo, Hrvatska je prošle sezone osvojila posljednje mjesto u skupini 4 iza Engleske i Španjolske.

Na završnom turniru u Portugalu uz domaćina nastupili su i pobjednik naše skupine Engleska, te Švicarska i Nizozemska. Prvo mjesto osvojio je Portugal koji je u finalu bio bolji od Nizozemske sa 1-0.

Komentari (29)
  • Kronično nam fali jakih utakmica, dužno poštovanje protivniku, ali Slovačka i Mađarska su treći razred svjetskog nogometa. Nama pod hitno treba ozbiljnih utakmica kao Španjolska, Engleska, Njemačka, Francuska, Belgija. Na takvim utakmicama se jača ekipa, vidjelo se na zadnjoj Ligi nacija što se dogodilo, u grupi sa Španjolskom i Engleskom završili zadnji jer nismo navikli u grupi igrati samo sa vrhunskim ekipama. Mi redovito igramo sa nekim Slovačkama, Maltama, Bugarskama itd. Tako da podržavam ovu Ligu nacija koja nam daje jake protivnike. Kad vidim kako novinari kombiniraju lakši ždrijeb diže mi se kosa na glavi.

    4. 12. 2019,   19:45
  • Imam samo jesnu zelju. Dajte nam balije da ih bacamo u provalije..

    4. 12. 2019,   20:42
  • Dobro je da smo uopće i ostali u prvome razredu LN,još bi za nagradu trebali dobiti prvi pot,tako da je dobro i ovako.....Kako god,težu skupinu od one Engleska i Španjolska sigurno ne možemo dobiti,tako da je sve drugo bonus ;)

    4. 12. 2019,   20:23