Obavijesti

Sport

Komentari 29

Hrvati su u četvrtom bubnju, prijeti nam skupina smrti...

Hrvati su u četvrtom bubnju, prijeti nam skupina smrti...
1

Reprezentacije u A skupini su podijeljene u četiri skupine po četiri reprezentacije, a "Vatreni" su smješteni u četvrti pot zajedno s Poljskom, Njemačkom i Islandom s kojima ne može igrati.

VIDEO

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je jakosne skupine za novo izdanje Lige nacija, a Hrvatska se i dalje nalazi u najjačoj A ligi, ali je smještena u četvrti pot pa joj ponovo prijeti 'skupina smrti'.

Pokretanje videa...

Vatreni 01:17

Drugo izdanje Lige nacija igrat će se u novom formatu, sa po 16 reprezentacija podijeljenih u tri jakosne skupine, te sedam reprezentacija u četvrtom jakosnom razredu, a ne kao u prvom izdanju sa četiri jakosna razreda sa po 12 reprezentacija.

Tom odlukom je hrvatska reprezentacija ostala u najjačem razredu ovog natjecanja premda je u prvom izdanju Lige nacija zauzela posljednje mjesto u svojoj skupini.

Uz Hrvatsku, među 16 reprezentacija u A skupini Lige nacija natjecat će se Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Poljska, Njemačka i Island.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine po četiri reprezentacije, a "Vatreni" su smješteni u četvrti pot zajedno s Poljskom, Njemačkom i Islandom s kojima ne može igrati.

U prvom potu su Portugal, Engleska, Nizozemska i Švicarska, u drugom su Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u trećem BiH, Ukrajina, Danska i Švedska.

Ždrijeb skupina bit će 3. ožujka 2020. godine u  Amsterdamu, a prve utakmice u novoj sezoni igrat će se od 3. do 5. rujna sljedeće godine.

Podsjetimo, Hrvatska je prošle sezone osvojila posljednje mjesto u skupini 4 iza Engleske i Španjolske.

Na završnom turniru u Portugalu uz domaćina nastupili su i pobjednik naše skupine Engleska, te Švicarska i Nizozemska. Prvo mjesto osvojio je Portugal koji je u finalu bio bolji od Nizozemske sa 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani