Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hrvaticama nema kraja: Vekić pomela Benčić k'o od šale...

Hrvaticama nema kraja: Vekić pomela Benčić k'o od šale...
1

Po uzoru na Petru Martić, Donna Vekić je uvjerljivom pobjedom dohvatila 3. kolo Roland Garrosa. Prva je to njezina pobjeda u trećem međusobnom dvoboju sa Švicarkom

VIDEO

Drugi put u karijeri na Grand Slam turnirima, a prvi put u Roland Garrosu, 22-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je nastup u osmini finala. U 3. kolu pojedinačnog turnira s uvjerljivih je 6-4, 6-1 nadigrala svoju švicarsku vršnjakinju Belindu Benčić i pridružila se Petri Martić u drugom tjednu pariškog turnira. 

Za prvu pobjedu u trećem međusobnom dvoboju s Benčić, Donni Vekić je bilo potrebno samo 67 minuta, a njezina je pobjeda mogla biti brža i još uvjerljivija da u prvom setu nije propustila početnu zalihu od dva 'breaka'. Naime, Osječanka je projurila do vodstva 3-0, ali je dopustila Benčić da se vrati do 4-4. No, u devetom gemu je još jednom slomila servis Švicarke i asom na prvu set-loptu osvojila prvu dionicu dvoboja.

Osvojivši prvi gem drugog seta bez izgubljenog poena, Belinda Benčić je najavila jači otpor, ali uslijedio je Donnin odgovor - niz od šest gemova za pobjedu nad 15. tenisačicom svijeta, koja joj je donijela plasman u osminu finala i najbolji rezultat na pariškoj zemlji.

Vekić je iskoristila šest od devet prilika za oduzimanje servisa, dok je Benčić ostala na dva 'breaka' iz prvog seta, uz jednu neiskorištenu priliku u drugom setu.

Osječanka će za svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednice dvoboja Britanke Johanne Konte (WTA - 26.) i Slovakinje Viktorije Kuzmove (WTA - 46.).

Petri je iduća protivnica Estonka Kanepi

Petra Martić je nakon velikog trijumfa protiv 2. tenisačice svijeta Čehinje Karoline Pliškove, koju je svladala sa 6-3, 6-3, saznala da će za svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv 33-godišnje Estonke Kaije Kanepi. Ona je svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 4-6, 6-3, 6-0. Bit će to njihov prvi međuosbni dvoboj. Kanepi je šest puta bila u četvrtfinalu Grand Slam turnira, po dvaput u Roland Garrosu, Wimbledonu i na US Openu, ali nikada nije uspjela otići korak dalje.

U petak su mjesto u 3. kolu muških parova izborili Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. Prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa u 2. kolu su nadigrali francuski par Benchetrit - Blancaneaux sa 6-4, 7-5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti