Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska atletičarka pod dopingom na OI u Pekingu!

None Foto: Sportnet

Njemačka novinska agencija DPA objavila je kako je među šestero sportaša pozitivnih na doping za vrijeme Igara u Pekingu i Hrvatica Vanja Perišić

Na CERA-u, treću generaciju dopinga EPO, na Olimpijskim igrama pozitivno je bilo šestero sportaša, objavili su iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Imena nisu navodili, uz objašnjenje kako će "imena tih sportaša ispostaviti njihovim matičnim olimpijskim odborima". Ali nije trebalo dugo čekati da javnost dozna o kome se radi.
- Istina je, stigao je dopis da je među tih šest sportaša i naša Vanja Perišić - potvrdili su iz Hrvatskog olimpijskog odbora navode njemačke novinske agencije DPA. Splitska atletičarka je na Olimpijskim igrama u Pekingu nastupala u utrci na 800 metara, no nije se baš proslavila. Od 41 prijavljene trkačice bila je 35., ostala je daleko od polufinala. Što govori da je korištenje dopinga, ukoliko B analiza potvrdi da je 23-godišnja Vanja doista uzimala nedozvoljena sredstva, bilo loša ideja. Rezultat je potpuno izostao, a problemi bi mogli biti ogromni, pogubni za karijeru.
Još u utorak je talijanska novinska agencija ANSA objavila da je jedan od dopingiranih sportaša biciklist Davide Rebellino, Talijan koji je osvojio srebro na cestovnoj utrci. Iz Bahraina su potvrdili da je na popisu i njihov atletičar Rashid Ramzi, olimpijski pobjednik na 1500 metara, a iz Njemačke da je na listi i biciklist Stefan Schumacher. Grkinja Athanasia Tsoulemeka, deveta u brzom hodanju na 20 kilometara, također je pozitivna na testiranju, kao i dizačica utega Yudelquis Contreras iz Dominikanske Republike.

Komentari (6)
  • A dobro. Da nije uzela doping, bila bi zadnja.

    29. 4. 2009,   20:37
  • asti...gle trbušnih miški hihih...drama!! to s dopingom ili bez,isto joj se piše..tako da,naša atletika nije nažalost na velikoj razini,p aeto,posežu se dopinzi da se poboljša uspjeh!

    29. 4. 2009,   20:43
  • DOPING IS SHIT

    30. 4. 2009,   01:47