Obavijesti

Sport

Komentari 92

'Vatreni' će teško biti nositelji na Euru i ako dobiju Slovačku

'Vatreni' će teško biti nositelji na Euru i ako dobiju Slovačku
1

Ždrijeb grupne faze Europskog prvenstva 2020. održava se 30. studenog, a Hrvatska jednim okom treba gledati i na poziciju među nositeljima, gdje ne stoji najbolje iako još može biti u prvom šeširu

VIDEO

Remijem u Walesu (1-1) pred 31.745 gledatelja Hrvatska je odluku o plasmanu na Euro prolongirala za studeni i utakmicu protiv Slovačke na Rujevici 16. studenog. Remijem će osvojiti prvo mjesto i kvalificirati se na završni turnir 24 reprezentacije, ali neće nužno osigurati i status nositelja u ždrijebu 30. studenog u Bukureštu.

Naime, Uefa za raspored jakosnih skupina po prvi put ne gleda koeficijent reprezentacija, nego samo učinak u ovim kvalifikacijama.

Pokretanje videa...

Navijači u Walesu 01:53

To znači da će prvi nositelji biti šest pobjednika skupina s najboljim bodovnim učinkom (u skupinama s po šest momčadi oduzimaju se bodovi protiv posljednjeg sastava), drugi nositelji četiri najlošija pobjednika skupina i dva najbolja drugoplasirana, treći nositelji bit će drugoplasirane reprezentacije od trećeg do osmog mjesta, a u četvrtom bubnju dva najlošija drugoplasirana i pobjednici play-offa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema sadašnjem stanju kvalifikacijskih skupina, dvije reprezentacije sigurno će završiti ispred Hrvatske ako osvojimo skupinu, Belgija (18 bodova u toj konkurenciji, dvije utakmice do kraja) i Italija (18 bodova, dvije utakmice do kraja).

Bod na Rujevici i prvi smo! Ako izgubimo, ovisimo o Velšanima
Bod na Rujevici i prvi smo! Ako izgubimo, ovisimo o Velšanima

Ispred nas zasad su Ukrajina (16 bodova, dvije utakmice do kraja) i Nizozemska (15 bodova, dvije do kraja). Engleska je iza nas (12 bodova, još tri utakmice), kao i Irska (12, još dvije), Španjolska (13, još tri), Poljska (13, još dvije) i Turska (12, još tri).

Puno toga bit će jasnije nakon što u utorak završi ovaj kvalifikacijski ciklus, ali izvjesno je kako bismo mogli završiti u drugom šeširu jer nas puno reprezentacija može stići, a jedino je nama ostala još samo jedna utakmica.

Dalić: Bespotrebno smo išli u skok, rekao sam da to neće ići
Dalić: Bespotrebno smo išli u skok, rekao sam da to neće ići

U svakom slučaju, osvajanjem skupine bit ćemo najmanje u drugoj jakosnoj skupini, a završimo li drugi, moguće je i da padnemo u treći ili četvrti bubanj. Stoga bi bilo jako dobro pobijediti Slovake.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov