Obavijesti

Sport

Komentari 41

Hrvatska danas: Ostali su još samo vaterpolisti i rukometaši

Hrvatska danas: Ostali su još samo vaterpolisti i rukometaši
5

Na Olimpijskim igrama u Londonu u borbi za madalju ostali su nam još samo dvije reprezentacije od kojih uvijek očekujemo najviše, ona rukometna i vaterpolska...

VIDEO

Olimpijske igre u Londonu polako se bliže svome kraju. Do samog kraja prekrasnih Igara u Londonu ostala su još tri dana, a Hrvatska je u borbi za medalje ostala sa još samo dvije reprezentacije. I to dvije od kojih s pravom uvijek očekujemo najviše. To su vaterpolisti i rukometaši. 

U 'medal raceu' klase 470 danas će jedriti Šime Fantela i Igor Marenić. To je posljednji plov za Hrvate na Olimpijskim igrama u Londonu, plov koji se jučer trebao održati, no odgođen je zbog manjka vjetra. Fantela i Marenić jedra bi trebali razviti oko 13.00 sati.

A onda kreće ono pravo, borbe za finala. Prvi će na scenu vaterpolisti. U polufinalu od 16.40 igraju protiv starih znanaca Crne Gore. Rudićevi izabranici na Igrama su prema mnogima ostavili najbolji dojam, no Crna Gora ima strašnu momčad i bez obzira što smo uvjereni da smo bolji od njih, bit će, kako kažu, 'na nož'.

A imamo im i što za vratiti. Na posljednjim Olimpijskim igrama u Pekingu upravo su nas Crnogorci izbacili u četvrtfinalu i tako uništili san o olimpijskoj medalji. Sada je situcija nešto dukčija. Hrvatska ne sanja bilo kakvu medalju, Hrvatska sanja zlato. S pravom!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon njih u dvoranu ulaze rukometaši. I oni su u dvorani, kao i vaterpolisti u bazenu, prema mnogima ostavili najbolji dojam. Igraju moderno, brzo, bez većih problema pobjeđuju sve redom i jedina su reprezentacija na rukometnom turniru koja do sada još nije izgubila. 

U četvrtfinalu od 21.30 čekaju ih najveći rivali, Francuzi. Nije moglo gore! No nakon što smo se poigrali sa Srbijom, Mađarskom, Danskom, Španjolskom, a na kraju se malo namučili i s Tunisom, vjerujemo da ćemo znati i kako protiv Francuske. U posljednjoj utakmici Hrvatska je uvjerljivo pobijedila. Bilo je to u Srbiji na Europskom prvenstvu. Ako nastave igrati kao i do sada, ni danas neće imati prevelikih problema.

Hrvatska danas

  • 13.00 jedrenje, medal race, Fantela/Marenić
  • 16.40 vaterpolo, polufinale, Hrvatska - Crna Gora
  • 21.30 rukomet, polufinale, Hrvatska - Francuska
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub