Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska i Mađarska domaćini ženskog rukometnog EP-a '14.

None Foto: AFP

EHF je odlučio da će Europsko rukometno prvenstvo za žene 2014. godine zajedno organizirati Hrvatska i Mađarska. Hrvatska će EP ugostiti u Zagrebu i Varaždinu...

Europska rukometna federacija na današnjoj je sjednici odlučila da će 11. Europsko prvenstvo za rukometašice zajedno organizirati Hrvatska i Mađarska 2014. godine.

Uz zajedničku kandidaturu Hrvatske i Mađarske za EP 2014. godine kandidirali su Turska te Slovačka. Nakon detaljnijeg pregleda EHF je slovačku ponudu odbacio jer nisu ispunjavali sve uvjete dok je dobitnička kombinacija Hrvata i Slovaka bila znatno bolja od turske ponude. EHF je odluku donio na temelju prijašnjih uspjeha reprezentacija, kvalitete infrastruktura, zanimanja navijača za rukomet u tim zemljama i zanimanja sponzora za natjecanje.

- Pomno smo proučili kandidate i mogu vam reći da očekujemo jedno od najboljih natjecanja u povijesti ženskog rukometa jer su oba saveza itekako iskusna u organizaciji. Očekujemo i pozitivan utjecaj na razvoj ženskog rukometa u obje ove zemlje iako već sada imaju zavidnu povijest ženskog rukometa - rekao je predsjednik EHF-a Tor Lian.

Prvenstvo će se u Hrvatskoj igrati u novima dvoranam u Varaždinu i Zagrebu, dok će Mađari EP ugostiti u Györu, Debrecenu i Budimpešti, gdje se i igraju utakmice za medalje.

Komentari (15)
  • Zašto se u Mađarskoj igraju sve važne utakmice, tj. one za medalje, i zašto se igra sve u široj okolici Zagreba, zašto ne u Zg i Splitu, ili u Zg i Osijeku, tamo bi utakmice privukle isto velik broj gledatelja, sigurno veći nego na Maksimiru kad igra dinamo

    9. 4. 2011,   11:42
  • boli me uvo za zenski rukomet:S

    9. 4. 2011,   15:08
  • Kako nitko pametan to smece od prvesnstva nece, onda to dopade na. Opet po nasem dzepu

    9. 4. 2011,   16:32