Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hrvatska ima pobjednika RG-a! Dodig obranio naslov u Parizu

Hrvatska ima pobjednika RG-a! Dodig obranio naslov u Parizu
1

Ivan Dodig i Latisha Chan do naslova u Parizu su stigli uvjerljivo, bez izgubljenog seta. Našem tenisaču je ovo treći osvojeni Grand Slam u karijeri, a sve je osvajao u Francuskoj

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u petak s Tajvankom Latishom Chan obranio naslov pobjednika u mješovitim parovima u Roland Garrosu nakon što su u finalu svladali Matu Pavića u Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6-1, 7-6(5) poslije sat i dvadeset minuta igre.

Današnje finale je bila repriza prošlogodišnjeg finala kad su Dodig i Tajvanka svladali Pavića i Dabrowski u odlučujućem'tie-breaku'. 

Prvi set su Dodig i Chan lako dobili nakon što su suparnicima dva puta uzeli servis. U drugom setu Pavić i Dabrowski pružaju čvršći otpor, svaki par po jednom gubi servis, no u tie breaku bolji su Dodig i Chan koji su zahvaljujući današnjoj pobjedi postali prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu. Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Put do finala trostrukog pobjednika Dodiga

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodig i Chan su za finale svladali prve nositelje Amerikanku Nicole Melichar i Brazilca Brunu Soaresa sa 6-2, 6-1, dok su Pavić i Dabrowski za mjesto u finalu nadigrali Ukrajinku Nadiju Kičenok i Pakistanca Aisala Ul-Haqa Qureshija sa 6-7 (4), 6-1, (10-8).

Prošlogodišnji pariški pobjednici su na iznimno uvjerljiv način, bez izgubljenog seta, stigli do drugog uzastopnog finala u Roland Garrosu. Za 29-godišnju Chan je ovo treće finale na Grand Slam turnirima u konkurenciji mješovitih parova, jer je osim s Dodigom, bila i finalistica Australian Opena 2011. s Australcem Paulom Hanleyjem. Chan je u konkurenciji ženskih parova na Grand Slam turnirima bila još triput finalistica i jednom pobjednica, 2017. na US Openu u paru s Martinom Hingis.

Za 34-godišnjeg Međugorca ovo je treće finale mješovitih parova u Parizu, a ukupno četvrto na Grand Slam turnirima. Osim s Chan, dvaput je u finalu bio u paru s Indijkom Saniom Mirzom, 2016. u Roland Garrosu i 2017. na Australian Openu. Ivan je u muškim parovima s Marcelom Melom bio pobjednik Roland Garrosa 2015. godine i finalist Wimbledona 2013.

Četvrto finale za Pavića

Za 25-godišnjeg Splićanina Matu Pavića ovo je bilo četvrto finale u mješovitim parovima. S Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016. godine, a s Dabrowski bio pobjednik Australian Opena 2018. te prošlogodišnji finalist u Parizu. Tome treba dodati i još dva seniorska finala u muškim parovima i jedan naslov, a sva tri rezultata ostvario je s Austrijancem Oliverom Marachom. Finalisti su bili u Wimbledonu 2017. i prošle godine u Roland Garrosu, a pobjednici na prošlogodišnjem Australian Openu.

Oba para su ulaskom u finale osvojili novčanu nagradu od 60.500 eura. Pobjednički par će, osim trofeja, iz Pariza otići bogatiji za 120.000 eura.

Ivan Dodig i Latisha Chan su zahvaljujući današnjoj pobjedi postali prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu. Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka