Obavijesti

Sport

Komentari 51

Hrvatska lovi osminu finala, s pobjedom smo sigurni u prolaz

Hrvatska lovi osminu finala, s pobjedom smo sigurni u prolaz
1

Hrvatska i Argentina večeras nastavljaju svoj put na Svjetskom Prvenstvu u Rusiji. Utakmica će se igrati u Nižnjem Novgorodu, a u slučaju pobjede Vatreni će osigurati prolaz u osminu finala

VIDEO

Večeras nas od 20:00 očekuje utakmica između Hrvatske i Argentine, a ona će se igrati na Nižnji Novgorod stadionu. Inače, to je stadion manje poznatog ruskog drugoligaškog kluba Olimpiyets, a kapacitet iznosi 45 000 mjesta. 

Hrvatska reprezentacija je Svjetsko prvenstvo otvorila na sjajan način te su u prvoj utakmici slavili protiv Nigerije s uvjerljivih 2-0 zahvaljujući autogolu Eteba te golu veznjaka Real Madrida Luke Modrića s bijele točke. 

S druge strane, Argentinci svoj put na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu nisu započeli na željeni način. Naime, oni su u prvom kolu remizirali s Islandom, a treba spomenuti i da je Leo Messi promašio penal. 

Mourinho: Hrvatska ima neke od najboljih veznjaka na svijetu
Mourinho: Hrvatska ima neke od najboljih veznjaka na svijetu

Prije te utakmice s Islandom, izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli najavio je početni sastav čak 24 sata prije utakmice, no prije utakmice s Hrvatskom odustao je od toga. 

Sam izbornik Argentine najavio je određene promjene u sastavu, što je i očekivano s obzirom da nikad nije utakmicu započeo s istim sastavom otkako je na klupi Argentine.

Isto kao i Sampaoli, Zlatko Dalić je također najavio određene promjene u našem sastavu.

- Sastav? Rekao sam da ćemo napraviti sitne preinake, ali neće ih biti puno. Protiv Nigerije je bila odlična utakmica, nije vrijeme za velike promjene, bit će promjena u taktici, moramo čuvati svoj stil igre. Braniti se? Ma kakvi, to nije naš stil, igrat ćemo napadački - rekao je Dalić i nastavio:

- Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari. Mi za prolazak moramo u dvije utakmice imati jednu pobjedu, a utakmica protiv Argentine nam je prva meč lopta.

Pogledajte kako se u Nižnjem navijači pripremaju za Vatrene
Pogledajte kako se u Nižnjem navijači pripremaju za Vatrene

Prethodni susreti

Ovo će biti peti susret ove dvije reprezentacije, a u prethodna četiri naša reprezentacije nema pozitivan skor. Argentinci su slavili dva puta uz jednu pobjedu Vatrenih te jedan remi. 

Također, hrvatska reprezentacija je četiri puta igrala s Južno Američkim reprezentacijama na Svjetskim prvenstvima, a u sve četiri utakmice su bili poraženi. 

U prilog nam ide statistika Lea Messija na Svjetskim prvenstvima. Naime, on je svoj posljednji gol na SP-u zabio još 25. lipnja 2014. godine u utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Nigerije.

Nakon te utakmice, argentinski čarobnjak pucao je na gol protivnika 21 put, ali niti jedan udarac nije odsjeo u mreži, ali svi znamo tko je Messi i koliko mu malo prostora treba kako bi zatresao mrežu. 

Napadač Barcelone je protiv Vatrenih igrao dva puta, a u obje utakmice se upisao u listu strijelaca. Osim toga, on je svoj prvi gol u dresu argentinske reprezentacije zabio upravo - Hrvatskoj.

Dalićev brat: Ne gledam naše utakmice, prestresno mi je to
Dalićev brat: Ne gledam naše utakmice, prestresno mi je to

I s porazom smo u igri za osminu finala

I za jedne i za druge ovo će biti drugi nastup na Svjetskom prvenstvu, a ukoliko Vatreni ostvare pobjedu to će sigurno značiti njihov plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva i to prvi put nakon 1998. godine. 

Osim pobjede, za našu reprezentaciju bi bio dobar i neriješen rezultat, a najgora opcija bi, naravno, bio poraz. 

Posebice ako Island sutra pobijedi Nigeriju u Volgogradu. U tom slučaju u zadnje kolo bi Argentina i Island ušli sa po četiri boda, Hrvatska bi imala tri, a Nigerija bi bila bez bodova.

Tada bi nam za osminu finala igrala samo pobjeda protiv Islanda ili pak bod, ali u tom slučaju bi Nigerija morala pobijediti Argentinu.

S druge strane, Argentincima je ova utakmica biti ili ne biti jer se oni nalaze u vrlo teškoj situaciji nakon remija s Islandom, a poraz od Vatrenih bi ih još više pokopao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske