Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatska opet s 3 kluba u LP?Jadran protiv hrvatske kolonije

Hrvatska opet s 3 kluba u LP?Jadran protiv hrvatske kolonije
1

Velike su šanse da Hrvatska kao i prošle sezone opet ima tri kluba u najelitnijem natjecanju gdje svoje mjesto, zahvaljujući pozivnicama, već imaju Jug Adriatic Osiguranje i zagrebačka Mladost

VIDEO

Splitski Jadran igrat će protiv francuskog Strasbourga za ulazak u skupinu Ligu prvaka, odlučio je današnji ždrijeb u LEN-ovu sjedištu u Nyonu. Prevedeno, velike su šanse da Hrvatska kao i prošle sezone opet ima tri kluba u najelitnijem natjecanju gdje svoje mjesto, zahvaljujući pozivnicama, već imaju Jug Adriatic Osiguranje i zagrebačka Mladost.

Splićani, koji su kao pobjednici svoje skupine u drugom kvalifikacijskom krugu bili nositelji, izbjegli su najtežeg protivnika, to je definitivno bio ruski Sintez Kazan koji je povukao igrače iz moskovskog Dinama i vjerujemo da će oslabljena Brescia imati velikih problema s Rusima, ali i sa svojom željom da uopće uđe u skupinu. Makar, nije da će jadranaši imati šetnju protiv prvaka Francuske koji je osvojio domaće prvenstvo kraj jakog Marseillea i Pays d'Aixa, a to se mora respektirati.

Solaris u Eurokupu

Samo, ima jedan dobar razlog zašto je Strasbourg tako uspješan. U njemu, naime, prevladavaju - Hrvati. Ukupno ih je sedam, Dubrovčani Nikola Sutić, Ivo Begović i Pavo Marković, Splićani Marko Bratić i Boris Letica i Zagrepčanin David Babić, a trener im je Igor Računica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zaslužuju respekt, ali mi vjerujemo u našu kvalitetu i idemo u te dvije utakmice puni optimizma - rekao je Jadranov trener Ivan Asić.

Prva se utakmica igra već u subotu u Splitu, a uzvrat na francuskom istoku, na samoj granici s Njemačkom, u srijedu. Prođu li Splićani, ući će u skupinu s Jugom, Barcelonetom, Olympiakosom, Jadranom iz Herceg Novog, Szolnokom, Spandauom, a tu će i pobjednik dvoboja Brescia - Sintez. Prva su tri kluba veliki favoriti za F8 koji se opet igra u Genovi, dok će se za četvrto mjesto boriti ostali premda na toj poziciji vidimo Szolnok.

Pobjednici parova OSC - Vouliagmeni te Terrassa - Oradea, koji je jedini potpuno otvoren, pridružit će se grupi s Pro Reccom (kao domaćin završnice ima osigurano mjesto), FTC-om, Hannoverom, Marseilleom, Dinamo Tbilisijem i Mladosti koja ima lijepu priliku da bude među momčadima koje će u Genovu. Zapravo, jedini joj je konkurent pojačani Hannover (Nagaev, Muslim), ali držimo da su Žapci kvalitetnija momčad.

Izvučene su i skupine Eurokupa u kojemu je prvi kvalifikacijski turnir prošao šibenski Solaris te je dobio domaćinstvo grupe E koja će se od 27. do 29. rujna igrati na bazenu u Crnici. Gosti će Sunčanima biti španjolski Mediterrani, mađarski Miskolc i talijanska Ortigia. Jako društvo, možda malo i prejako za Šibenčane u ovom trenutku. U Mataru će, pak, u drugoj grupi uz domaćina igrati Eger, francuski Noisy le Sec i Montpellier. Natjecanje nastavljaju dva najbolja kluba iz svake skupine.

Pokretanje videa...

00:48
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse

Doznajemo: Delegacija Dinama ručat će s Hajdukovom. Ali tamo neće biti Vlatke Peras i uprave!
DOBAR TEK, GOSPODO

Doznajemo: Delegacija Dinama ručat će s Hajdukovom. Ali tamo neće biti Vlatke Peras i uprave!

Velimir Zajec želi poboljšati odnose s najvećim rivalom. A Dinamovu delegaciju na ručku s Hajdukom neće predstavljati članovi uprave Vlatka Peras, Darko Podnar i Danijel Tomačić...
VIDEO Emotivni Đoković prvi put o Goranu: Puno smo toga prošli, uvijek je bio tu za mene
U BEOGRADU OTVORIO DUŠU

VIDEO Emotivni Đoković prvi put o Goranu: Puno smo toga prošli, uvijek je bio tu za mene

Došlo je do trenutka zasićenja, osjetili smo da je vrijeme za razlaz, nakon gotovo šest godina suradnje, gdje smo napisali stranice povijesti našeg sporta, rekao je Novak na promociji filma o Nikoli Piliću