Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska pošta izdala marke s motivom Vatrenih: 1. ide Luki

None Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom izdala prigodni blok s motivom hrvatske nogometne reprezentacije. koji je predstavljen u poštanskom uredu u Jurišićevoj 13 u Zagrebu

Blok pod imenom 'Uspjeh Hrvatske na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Rusija 2018.' čine dvije marke, svaka nominalne vrijednosti 6,00 kuna, ukupne naklade 50.000 primjeraka. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a autor fotografija je Drago Sopta.

- Moram priznati da već dugo nisam poslao pismo i koristio poštanske marke - rekao je sa smiješkom izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić koji je prisustvovao promociji, dok je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo dodao: "Prvu markicu ćemo poslati Luki Modriću s čestitkom na nagradi za nogometaša godine u Europi u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Dalić je naglasio kako je ovo sjajna ideja i gesta Hrvatske pošte i još jedna potvrda za veliki uspjeh koji je ostvarila hrvatska reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Zaista moramo biti sretni što smo doživjeli kao reprezentacija. Ove markice će biti jedna lijepa uspomena - kazao je Dalić naglasivši kako ga raduje što će prva markica biti poslana najboljem nogometašu Europe i svjetskog prvenstva Luki Modriću.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo je naglasio kako HP ima praksu izdavanja markica za izvanredne sportske uspjehe, a zadnja je bila 2011. za Ivicu Kostelića.

 - Sada vraćamo taj trend i svaki veliki uspjeh hrvatskih sportaša potrudit ćemo se proslaviti s jednim izdanjem - rekao je Čulo dodavši:

- Reprezentacija je u Rusija ostvarila fantastičan rezultat i mi smo ponosni što ovim markicama imamo priliku produžiti emocije i slavlje. Izbornik Dalić je je svojim ponašanjem i poniznošću zaslužio da se ovakav jedan događaj proslavi i da diljem svijeta možemo slati poštanske markice s likom hrvatske reprezentacije i tako podsjetiti cijeli svijet na ono što je Hrvatska napravila.

Hrvatska reprezentacija je na svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto nakon što je u finalu izgubila od Francuske 2-4. Hrvatska je na turniru u Rusiji postala tek 13. finalist najveće svjetske nogometne predstave u povijesti i po broju stanovnika druga najmanja država u finalima. Samo je Urugvaj, dvostruki svjetski prvak 1930. i 1950. godine, imao manje stanovnika.

Komentiraj, znaš da želiš!