Obavijesti

Sport

Komentari 639

Raspad Hrvatske u finalu za 1. srebro: Srbiji svjetski naslov!

Raspad Hrvatske u finalu za 1. srebro: Srbiji svjetski naslov!
6

Hrvatska nije bila dorasla Srbiji u finalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Rusiji. Nakon slabijeg starta, "dupini" su potopili "barakude" 11-4 i osvojili treći naslov...

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi put osvaja naslov svjetskog viceprvaka. Finalna utakmica Mundijala u Kazanju pokazala je da je Srbija u ovom trenutku bolja momčad te je, nakon trijumfa u finalu Svjetske lige, potopila "barakude" i na SP-u.

Rezultat 11-4 dovoljno pokazuje koliko su "dupini" bili nadmoćni. Iako je Hrvatska povela 2-0 na startu te držala korak u trećoj četvrtini, ogromna crna rupa u drugoj dionici (bez gola) te raspad sustava u zadnjoj četvrtini (također bez gola) odnijela je zlato, sasvim zasluženo, u ruke Srbima.

Sam početak utakmice pokazao je da će svaki gol u finalu biti iznimno bitan. Obrane su bile na visini zadatka, a nakon što su Paulo Obradović i Antonio Petković pogodili za prednost Hrvatske 2-0 nakon pet i pol minuta, činilo se da su "barakude" na dobrom kursu do zlata.

No onda je Srbija bitno digla agresivnost u obrani, Hrvati više nisu mogli doći do izrađene pozicije za šut čak ni s igračem više, a u takvim uvjetima "dupini" su počeli dominirati u napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do kraja prve četvrtine Prlainović i Dušan Mandić izjednačili su rezultat na 2-2, a crnu rupu Hrvatske, koja je trajala cijelu drugu četvrtinu, iskoristili su Prlainović, Ćuk te Filipović za odlučujući bijeg na 5-2.

U trećoj četvrtini Hrvatska se koliko-toliko pribrala. Nakon gola Mitrovića za velikih 6-2, Sandro Sukno držao nas je s dva gola u nizu, prvi je stigao nakon dugih 13 minuta posta. Mogli smo u završnici treće četvrtine doći na dva gola zaostatka, ali propustili smo priliku.

Tračak nade pojavio se početkom zadnje četvrtine, kada smo i četvrti put osvojili sprint, ali dva napada nismo iskoristili, od čega jedan s igračem više. Pijetlović i Prlainović odveli su Srbiju na 9-4 i tu je bio kraj priče.

Svjetsko vaterpolsko prvenstvo, finale:

  • Hrvatska - Srbija 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 639
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener