Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatska protiv Njemačke za finale SP-a: Možemo ih dobiti

Hrvatska protiv Njemačke za finale SP-a: Možemo ih dobiti
1

Borbena Slovenija izborila je produžetke protiv Schearzerove ekipe i ostavila je na parketu 10 minuta duže od očekivanog. Hrvatska je iznenadila favoriziranu Švedsku

VIDEO

Nakon poraza od Španjolske u posljednjem kolu grupne faze, puno se pričalo o potencijalnom, vrlo zahtjevnom, duelu protiv Švedske u četvrtfinalu. To se četvrtfinale i ostvarilo, a većina je smatrala kako je to ipak "preveliki zalogaj" za Ćurkovu ekipu. Ipak, kada je bilo najteže, Hrvati su pokazali zašto su tijekom cijelog prvenstva tako čvrsto vjerovali u polufinale.

- Ovo je bilo naše najbolje izdanje na turniru. Radili smo točno ono što je trener od nas tražio - igrali smo čvrsto u obrani i disciplinirano u napadu - osvrnuo se Marko Mamić koji je uništio Šveđane sa čak 11 postignutih pogodaka. 

Bio je to tek drugi poraz Šveđana u 35 utakmica pod vodstvom aktualnog stručnog stožera. Što govori dovoljno za sebe o njihovoj moći, ali jednako tako i o briljantnoj igri Hrvatske u tom duelu. Posebice se istaknula obrana koja je primila tek 22 pogotka od ovako dominantne ekipe.

- Mislim da niti jedna ekipa na turniru do sada nije uspjela učiniti takvo što. Općenito primiti tako mali broj pogodaka protiv jedne dobre ekipe je velika stvar - optimistično je djelovao lijevi vanjski Hrvatske i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Psiha je igrala bitnu ulogu u ovoj utakmici. Šveđani imaju taj pobjednički mentalitet i nisu navikli na situaciju u kojoj protivnik drži igru. To ih je malo zbunilo i nisu se uspjeli najbolje snaći

Čak je i švedski izbornik Zanotti priznao da je Hrvatska danas bila itekako dominantna:

- Hrvati su danas odigrali fantastično, u svakom ste trenutku mogli vidjeti kako su "gladni" pobjede. Činili su točno ono što su trebali kako bi potpuno uništili naš koncept igre.

Ključ pobjede bila je promjena obrambene zone u 5-1 s Jurić-Grgićem naprijed, što je prilično zbunilo Šveđane. Jasno je kako su očekivali 6-0, zonu koju su Hrvati igrali kroz cijeli turnir, no rizik kojeg je Ćurak preuzeo isplatio mu se. 

- Siguran sam da možemo otići korak dalje i dobiti Nijemce - smatra srednji vanjski Jotić i dodaje: 

- Vjerujem da su i oni, isto kao i mi, dosta umorni nakon naporne utakmice protiv Slovenije. 

Njemačkoj bi trebalo biti još i teže jer su četvrtfinalni duel igrali nakon Hrvata, a k tomu su ih nevjerojatno borbeni Slovenci "doveli" u produžetke te ostavili na parketu 10 minuta duže, nego li je Schwarzer očekivao, i to na nesvakidašnji način. Manje od minute do kraja njemačka je reprezentacija imala +2 i napad u kojem pivot Kohlbacher promašuje zicera. Slovenci uzvraćaju brzim pogotkom, Nijemci čine još jednu grešku, a Klemenčičeva ekipa to nemilosrdno kažnjava. Devet sekundi prije kraja Njemačka još ima time-out no ne uspijeva postići pogodak. 

- U posljednjih pet minuta regularnog dijela koncentracija nam je značajno pala, zato nismo uspjeli doći do pobjede u 60 minuta - smatra izbornik Schwarzer. 

Ipak, kroz cijelu utakmicu većim se problemom za Njemačku činila nešto brža igra Slovenije - dosta su teže pratili brze promjene pravca slovenskih igrača, što je dovelo do primanja 29 pogodaka u 60 minuta. Jedino im je Norveška na otvaranju uspjela postići jedan pogodak više. 

- Trebali smo to riješiti i prije produžetaka, kada smo uhvatili vodstvo, ali svejedno smo pokazali do kraja koja je ekipa bolja. Srećom, igrači će imati dovoljno vremena, kako bi se odmorili do polufinala s Hrvatskom - dodaje njemački izbornik. 

A o samoj Hrvatskoj Schwarzer ima jasno razmišljanje:

- Sada će uslijediti nekoliko video analiza, ali i bez njih znamo da se susrećemo s jednom od ekipa koja se fantastično bori za pobjedu u svakom trenutku. Bit će to vrlo zahtjevan duel za nas. 

Njemačkom je izborniku Hrvatska i u igračkim danima zadavala mnoge probleme, uzimala mu zlata na SP-u i OI-a, zbog čega je želja za pobjedom vjerojatno još i veća. No, Hrvatska je pokazala kako neće biti lak plijen ikome. 

- Imamo snage i to ćemo dokazati - zaključio je optimistično Jotić.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?