Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Igra za zlato: Hrvatska jedina sve pobijedila na Euru u Srbiji

None Foto: 24sata/ilustracija 11

Hrvatska rukometna reprezentacija sa stilom je završila prvi krug Eura. "Kauboji" su slavili rezultatom 26-20 protiv Norveške i u drugi krug u Novi Sad prenose četiri boda

Imamo sve tri pobjede i jedina smo reprezentacija na Europskom rukometnom prvenstvu u Srbiji koja je pobijedila sve svoje protivnike. U posljednjoj utakmici skupine D u Vršcu Hrvatska je pobijedila Norvešku 26-20. Od samog početka utakmice vidjelo se tko je gazda na parketu.  Razbranili smo norveškog golmana Erevika, no i Mirko Alilović fenomenalno je branio. Nisu nam dali Norvežani da se odvojimo previše na početku, ali kako je vrijeme prolazilo, tako je kvaliteta izlazila na vidjelo.

- Na trenutke je ovo bila igra kakvu želim. Svaki je od igrača dao svoj doprinos, ali moram posebno pohvaliti obranu. Trebali smo imati veću prednost već u prvom poluvremenu, ali previše smo toga promašili. To nam se ne smije događati - rekao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Prvo poluvrijeme primili smo samo osam golova i imali smo pet razlike. Već tada bilo je jasno da je samo pitanje s koliko ćemo golova "isprašiti" Norvežane. Kontrolirali smo utakmicu i zasluženo slavili.

- Možemo biti zadovoljni, idemo dalje s četiri boda, ali moramo ostati na zemlji. Ispred nas je još jako puno posla. Dobro smo danas igrali obranu, 5-1 i 6-0 funkcionirale su sjajno - dodao je Blaženko Lacković.

Hrvatska je pobjedom protiv Norveške u drugi krug Eura prenijela četiri boda. Tri prvoplasirane reprezentacije iz naše skupine i iz skupine C čine novu skupinu u Novom Sadu. Kako imamo četiri boda na kontu, vjerojatno će nam biti dovoljna jedna pobjeda u tri utakmice kako bismo se upustili u borbu za medalje. Prva utakmica je protiv Španjolske. Igrat ćemo još s Mađarima i Francuzima koji u drugi krug ne prenose ni jedan bod...

Euro u Srbiji, skupina D, 3. kolo:

Hrvatska - Norveška 26-20 (13-8)

Komentari (160)
  • Konacno igramo rukomet!!! Hajde idemo po tu himnu u Beogradu.

    20. 1. 2012,   21:01
  • imate sad u 22.10 na HTV-u Rambo 4 ako vam je ovaj norveški Rambo bio preslab

    20. 1. 2012,   22:07
  • haha ovo mi je najače kod navijača VUKOVAR,VUKOVAR!!!

    20. 1. 2012,   21:42