Obavijesti

Sport

Komentari 41

Hrvatska prvi put nakon 2004. ima boksača u finalu EP-a...

Hrvatska prvi put nakon 2004. ima boksača u finalu EP-a...
1

Sretan sam i ponosan zbog plasmana u finale, ali u subotu navečer moram odraditi posao do kraja. Meč protiv Nistora bio je vrlo težak, najteži dosad, rekao je Hrgović

VIDEO

Nakon 11 godina Hrvatska ponovno ima boksača u finalu Europskog prvenstva! Najbolji hrvatski boksač i prvi nositelj superteškaškog turnira Filip Hrgović plasirao se u samu završnicu kontinentalne smotre u bugarskom gradu Samokovu. U subotnjem finalu, oko 19:30 po hrvatskom vremenu, šampion zagrebačkog BK Leonardo ući će u ring protiv Nijemca Floriana Schulza. Drugi hrvatski predstavnik u europskom polufinalu i Filipov klupski kolega Hrvoje Sep izgubio je dvoboj poluteške kategorije protiv Irca Josepha Warda.

- Sretan sam i ponosan zbog plasmana u finale, ali u subotu navečer moram odraditi posao do kraja. Meč protiv Nistora bio je vrlo težak, najteži dosad. Rumunj boksa poput bagera, međutim uspio sam ga zaustaviti. Mislim da sam bio bolji u sve tri runde - rekao je 23-godišnji Hrgović nakon polufinalne pobjede, odnosno trećeg uzastopnog slavlja na turniru.

Mihai Nistor rumunjski je nokauter protiv kojeg je hrvatski reprezentativac prikazao taktičku majstoriju. Odlično se čuvao suparničkih ubojitih desnih krošea, a istodobno zadavao udarce kojima je gradio bodovnu prednost. Nistor je kraj meča u Areni Samokov dočekao krvave arkade, a Hrgović s visoko uzdignutim rukama. Bodovna pobjeda (30-26, 29-28, 28-29) bila bi uvjerljiva da kanadska sutkinja Jennifer Huggins iz samo njoj znanih razloga nije odlučila bodovati suprotno svojim kolegama iz Azerbajdžana i Turske.

U velikom finalu, posljednjoj borbi cijelog kontinentalnog prvenstva, Hrgovića čeka Nijemac Florian Schulz, iznenađenje turnira, koji je u polufinalu nokautirao bugarskog superteškaša Petra Belberova. Hrgović je četvrti hrvatski borac u 100 godina naše boksačke povijesti koji se uspio plasirati u finale Europskog prvenstva, samo je jedan, legendarni Mate Parlov, postao europskim prvakom (i to dvaput, 1971. i 1973.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrgović je deklasirao vrlo opasnog suparnika! Filip je favorit cijelog turnira, pa tako i finala, no sigurno nećemo podcijeniti Nijemca. Vjerujem da smo mogli i bolje, jer znam i osjećam da i Sep ima kvalitetu za plasman u finale. Hrvoja previše ponese srce, a premalo misli na taktiku - naglasio je trener dvojice hrvatskih medaljaša Leonard Pijetraj.

Sepa je od finala u poluteškoj kategoriji dijelila samo jedna bolja runda. Bodovni suci podržali su jednoglasno njegova suparnika Josepha Warda (29-28, 30-27, 29-28), brončanog s posljednjeg Svjetskog prvenstva, no poluteškaš BK Leonardo bio je bolji u posljednjoj dionici. Hrvoju ostaje europska bronca, već druga u njegovoj bogatoj karijeri, te spoznaja da će na listopadskom Svjetskom prvenstvu u Kataru imati novu priliku za proboj do finala.

- Nisam zadovoljan trećim mjestom. Da me bronca zadovoljava, ne bih ni došao na ovaj meč. Trenutačno mi je medalja slaba utjeha. Primarni cilj sam postigao, ali broncu već imam iz 2011. Nadao sam se da ću ovaj put otići puno dalje - izjavio je Hrvoje Sep.

Konačno, iako nije sudjelovao u polufinalima, hrvatski reprezentativac u lakoj kategoriji (do 60 kg) Matteo Komadina sa zanimanjem je pratio meč Nizozemca Lacruza i Engleza Cordine. Naime, plasman na SP ostvaruje šest najboljih boraca u svakoj kategoriji, svi polufinalisti i dvojica četvrtfinalista poražena protiv prvaka i doprvaka. Delničanin je, dakle, navijao za Lacruza, kako bi ga nizozemski lakaš probojem u finale „povukao“ na SP. No, slavio je Cordina i prilika je propala.

Finalni dvoboji Europskog prvenstva počinju u subotu u 17:30 po hrvatskom vremenu uz izravni prijenos na Fight Channelu, a Filip Hrgović trebao bi boksati dva sata kasnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka