Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvatska razbila Moldaviju uz tri komada! Briljirao je Brekalo

Hrvatska razbila Moldaviju uz tri komada! Briljirao je Brekalo
1

Hrvatska je prilično autoritativno otvorila dvoboj u Kišinjevu, već u 4. minuti Ćorić je poentirao nakon asistencije Halilovića. Naši su mladići i nakon ranog vodstva nastavili u snažnom tonu

VIDEO

Hrvatska reprezentacija do 21 godine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2019. godine, izabranici Nenada Gračana bez ikakvih su problema slavili (3:0) u Moldaviji. 

Konačni rezultat ne pokazuje realan odnos snaga na terenu, hrvatski su mladići trebali slaviti puno uvjerljivije. Briljirao je dvostruki strijelac Josip Brekalo koji je još po jednom gađao vratnicu i gredu. Jedan je gol dodao Ante Ćorić, a dvije asistencije upisao Alen Halilović. Moldavija niti u jednom trenutku nije mogla parirati razigranim Hrvatima koji su na kraju ispraćeni velikim pljeskom.

Hrvatska je prilično autoritativno otvorila dvoboj u Kišinjevu, već u 4. minuti Ćorić je poentirao nakon asistencije Halilovića. Naši su mladići i nakon ranog vodstva nastavili u snažnom tonu, Jakoliš je u dobroj prigodi bio u 5. minuti, no Timbur je obranio njegov pokušaj. Hrvatska je opasna bila i u 15. minuti kada je Brekalo pogodio vratnicu.

Domaći vratar Timbur odlično je dva puta reagirao i u 21. minuti; prvo obranivši prizeman pokušaj Brekala s ruba kaznenog prostora, a onda nakon odbijanca i snažan udarac Ćorića. Nevjerojatne su bile obrane Timbura u prvome dijelu. Ante Ćorić sjajno je sve pripremio za Brekala u 25. minuti kojemu čisti zicer brani odlični moldavski vratar. Josip Brekalo mogao je i iz drugog pokušaja do pogotka, no sada ga je zaustavila greda...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Krilni napadač Stuttgarta igrao je odlično u prvom poluvremenu, a u listu strijelaca konačno (prije toga ga dvaput zaustavio okvir gola) se upisao u 43. minuti. Bio je to brzi kontranapad po lijevoj strani; Brekalo je dugo vukao loptu, pa odigrao za Sosu koji mu je odmah iz prve povratnim dodavanjem lijepo asistirao za sigurnih 2:0.

Najbolji igrač utakmice u drugom je dijelu nastavio "maltretirati" Timbura koji je našem nogometašu u 50. i 51. minuti obranio dva vrlo opasna udarca. Ali, Timbur je bio nemoćan u 61. minuti kada je Brekalo zabio za 3:0. Halilović je dugom loptom pronašao najboljeg igrača utakmice i upisao drugu asistenciju, a Brekalo se sam sjurio prema domaćem vrataru, mirno ga zaobišao i još jednom poentirao.

Hrvatski su mladići do kraja utakmice pravom laganicom stigli do sigurnih bodova. Ali, i dalje je bilo opasno pred domaćim vratima. Novi pogodak na U-21 razini mogao je upisati i Halilović koji je nakon još jednog prodora Brekala prizemno tukao pored gola.

Strijelci: 0:1 - Ćorić (4), 0:2 - Brekalo (43), 0:3 - Brekalo (61).
Moldavija (4-4-1-1): Timbur - A. Macritchii, V. Macritchii, Tiscul, Marandici - Mandricenco (od 46. Bejan), Oancea (od 70. Cararus), Bojii, Dragan (od 64. Cojocaru) - Boiciuc - Damascan.
Hrvatska (4-2-3-1): Posavec - Karačić, Ćaleta-Car, Pongračić, Sosa - Moro (od 71. Balić), Šunjić - Halilović (od 89. Bašić), Ćorić (od 58. Majer), Brekalo - Jakoliš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...