Obavijesti

Sport

Komentari 49

Hrvatska 'šestica' Andori, jednom zabio i Rakitić

Hrvatska 'šestica' Andori, jednom zabio i Rakitić
7

Osim Rakitića, zabijali su i Srna, Kranjčar i Eduardo, dok je Mladen Petrić zabio dva gola. Odlično poluvrijeme odigrao je i Danijel Pranjić

VIDEO

Hrvatska nije naišla na probleme u Andorri la Velli. Bilićevi izabranici nisu počeli sjajno, pola sata su se mučili u pokušajima da probiju obranu slabašnog domaćina, ali tada se otvorilo... Do vrha su hrvatski reprezentativci napunili mrežu Andore, čiji braniči će imati noćne more na sami spomen imena Mladena Petrića. Zabio im je šest golova u posljednje dvije utakmice - četiri u Zagrebu i dva u la Velli.
Seriju je u 34. minuti otvorio Darijo Srna. Nakon prekršaja na nešto manje od 30 metara, Srna je potegnuo, pogodio u glavu pretposljednjeg igrača u zidu, od kojeg se lopta u 'svijeći' odbila iza leđa 37-godišnjeg golmana Kolda. Samo četiri minute kasnije ponovno je dosuđen prekršaj, i to na gotovo istom mjestu. Ovoga puta pucao je Petrić i pogodio. Bez pomoći živog zida, vrlo lijepo i atraktivno. Napadač Borussije zabio je i u 44. minuti. Uz lijevu aut-liniju loptu je primio Kranjčar, sjajno asistirao za Petrića, koji silovito puca malo iskosa i zabija za 3-0.
Nije previše trebalo čekati ni na četvrti gol. Hrvatska je u nastavak ušla bez Modrića i Petrića, a s Pranjićem i Balabanom. Upravo Pranjić je probio lijevi bok u 49. minuti i odigrao povratnu loptu za Kranjčara. Niko je primio loptu na desetak metara i precizno pogodio lijevom nogom. Pet minuta kasnije već je bilo 5-0. Loptu je primio Balaban, traljavo pucao i stvorila se gužva. Kao stvorena za majstora Eduarda, koji je lakoćom zabio svoj deveti gol u ovim kvalifikacijama. Bilić je nakon sata igre na teren poslao 19-godišnjeg Ivana Rakitića, a ovaj mu se odužio već u 64. minuti. Izveden je slobodan udarac, lopta se odbila do Rakitića, koji je lako posprema u mrežu. U svom drugom nastupu za 'kockaste' Ivan je uspio zabiti svoj prvi gol.
Do kraja smo vidjeli još nekoliko oštrijih startova amatera s Andore, od kojih je jedan 'nagrađen' crvenim kartonom. Garcia je na centru ružno s leđa zaustavio Rakitića i sudac ga je poslao pod tuš. Imala je Hrvatska još neke situacije preko kojih je mogla do reprize maksimirskih 7-0, ali opuštenost je rezultirala s nešto manje pravih šansi. No dovoljno je i ovo. Osim nova tri boda, veseli sjajan nastup 'pojačanja' Rakitića, a itekako iskoristivom opcijom na lijevoj strani pokazao se i Osječanin Pranjić. Nakon svega, najvažnije je da je i ovaj dio posla odrađen i sada s optimizmom očekujemo dvoboj s Izraelcima u listopadu (17. 10.).

ANDORA - HRVATSKA 0-6 (0-3)
STRIJELCI: 0-1 Srna (34), 0-2 Petrić (38), 0-3 Petrić (44), 0-4 Kranjčar (49), 0-5 Eduardo (55), 0-6 Rakitić (64)
ANDORA: Koldo 5, Rubio 5, Jimenez 5, Sonejee 5, Fernandez 5, Ayala 5, Puyol 5, Sivera 5 ('60. Andorra 5), Vieira 5, T. Garcia 5, F. Silva 5 ('58. Moreno 5), Ruiz 5 ('82. Somoza 5).
HRVATSKA: Runje -, Ćorluka 7, Knežević 6.5, R. Kovač 6.5, Babić 6.5, Srna 7, Leko 7, Modrić 6.5('46. Pranjić 7), Kranjčar 8, Petrić 7.5 ('46. Balaban 6.5), Eduardo 7 ('62. Rakitić 7).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu