Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska sutkinja Sanja Rođak Karšić pomoćnica u finalu EP-a

None Foto: Robert Anić/Pixsell

Švicarka Esther Staubli bit će glavna sutkinja u nedjeljnom finalu Europskog nogometnog prvenstva za žene, a pomagat će joj sunarodnjakinja Belinda Brem i Hrvatica Sanja Rođak Karšić

Žena na nogometnim terenima teže je prihvaćena, no ugledala sam se na svoje kolegice koje su se borile u tim vodama čitav niz godina i bio je red da se to nastavi, rekla je na samom početku svoje sudačke karijere u Prvoj HNL Sanja Rođak Karšić te obećala da će napraviti sve da dođe na europsku scenu.

A potvrda da sjajno radi svoj posao kao pomoćna sutkinja stigao je danas kada je Uefa objavila da će Rođak Karšić biti jedna od pomoćnica u finalu Europskog nogometnog prvenstva za žene.

Glavna sutkinja u nedjeljnom finalu između Nizozemske i Danske bit će Švicarka Esther Staubli, a uz Sanju pomagat će joj još jedna Švicarka Belinda Brem.

Nakon što je krajem 2015. godine postala prva žena koja je sudila u Prvoj HNL, Sanja Rođak Karšić tako je napravila još jedan velik korak u karijeri iako se u prvim trenucima nije planirala da njena karijera ide ovakvim smjerom.

- Moram priznati da nisam bila pretjerano sretna kad su me stavili na listu pomoćnih sutkinja jer je moj san bio postati glavna sutkinja, no ipak postojala je zainteresiranost te sam to prihvatila - rekla je Rođak Karšić.

Komentari (4)
  • bravo Sanja! samo tako nastavi

    4. 8. 2017,   13:39
  • Po odlukama u HNL-u se nije baš pokazala

    4. 8. 2017,   13:31
  • dobra

    4. 8. 2017,   11:26