Obavijesti

Sport

Komentari 42

Hrvatska u drami dobila Litvu: Briljantni Šarić ubacio im je 28

Hrvatska u drami dobila Litvu: Briljantni Šarić ubacio im je 28
1

Pet sekundi prije kraja Hrvatska je imala 82:80 i uspjela obraniti prednost, no sa zvukom sirene suci su označili prekršaj za slobodna bacanja Litve koje oni nisu iskoristili

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je još jednu odličnu utakmicu na pripremnom turniru u Orleansu. Nakon što su jučer pobijedili domaćina Francusku 92:87, večeras su bili bolji i od moćne Litve 82:80.

Hrvatska: Bogdanović 21, Simon 9, Šarić 28, 9sk, Planinić 4, Mavra, Popović 3, Krušlin 3, Tomas 2, Bender 5, Ramljak 2, Buva 5, Zubčić.

Litva: Kalnietis 5, Maciulis 12, Valanciunas 12, Mentiejunas 5, Milaknis, Gecevicius 6, Girdziunas, Kuzminskas 21, Bendzius, Lekavicius 7, Gudaitis 2, Ulanovas 10.

Dominacija u prvom poluvremenu okrunjena je sa sedam koševa prednosti, a u trećoj četvrtini tricom raspucanog Bogdanovića povisili smo i na +13. U nastavku utakmice protivnik se pribrao pa postepeno smanjivao zaostatak čime su u posljednju četvrtinu ušli uz samo četiri poena minusa (62:58).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šest i pol minuta prije kraja Litavci su stigli na samo koš zaostatka kada je naš izbornik Aco Petrović izgubio živce poslije dosuđenog faula pod našim košem.

Pri 65:64 za nas igrač utakmice Dario Šarić uzvratio je s četiri poena u nizu za bijeg na 69-66, a onda je i Bojan Bogdanović pogodio tricu za 72:66 pet minuta prije kraja.

Pet sekundi prije kraja Hrvatska je imala 82:80 i uspjela obraniti prednost, no sa zvukom sirene suci su označili prekršaj za slobodna bacanja Litve koje oni nisu iskoristili. Mačiulis je pokušao tricom donijeti pobjedu Litvi, no nije bio precizan, pod hrvatskim obručem do lopte je stigao Valančiunas koji je, po mišljenju sudaca, u posljednjoj sekundi zaustavljen prekršajem Šarića.

No, litvanski je centar promašio oba slobodna bacanja i Hrvatska je sačuvala pobjedu.

Izvrsni Šarić je utakmicu završio sa 28 ubačaja i 9 skokova za 26 minuta, a Bogdanović je dodao 21 poen za 31 minutu. Kod Litve je Mindaugas Kuzminskas postigao 21 pogodak, Jonas Valančiunas je dodao 12 uz 11 skokova.

Roko-Leni Ukić i Luka Žorić nisu bili niti u zapisniku za ovu utakmicu, dok Tomislav Zubčić nije ulazio u igru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener