Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska zastava teška 100 kg kreće za Rusiju: Ima 1000 m2!

None Foto: RTL

Ogromna hrvatska zastava ima 448 kvadratića i preko 1000 kvadratnih metara. Dugačka je 69 metara, široka 10 i pol, a na nju je utrošeno preko 10 kilometara konca. Naši navijači planiraju napraviti još veću

Iz Crikvenice s ljubavlju. Najveća hrvatska navijačka zastava spremna je za Rusiju. Ima tisuću i osam kvadrata pa na stadione ne smije, ali izgledat će spektakularno na golemim ruskim trgovima.

- Nju planiramo razvući na svakoj utakmici, u svakom gradu, u fan zoni, nadamo se do finala - rekao je za RTL Dado Čor, navijač iz Bribira.

Njih petnaestorica u četvrtak kreću put Rusije, a sa sobom će nositi divovsku zastavu. Prepoznatljiva crveno-bijela polja vijorit će se ruskim gradovima, a gradske trgove posebice će krasiti ova od 1008 kvadrata sašivena od deset kilometara konca.

Zastava, puno manjih dimenzija prvi je put sašivena 2004. za Europsko prvenstvo u Portugalu. Za svako iduće veliko natjecanje je rasla. Prošli su s njom Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil i Francusku. Vijorila se prije dvije godine ispod Eiffelova tornja, ali ova, ruska verzija dvostruko je veća. 

- Nismo mogli zastavu, u Manausu, u Brazilu, u avion ukrcati, ja sam morao jedno pet dana, na nekoj splavi, na nekom brodiću Amazonom ići, tamo su me lijepo počastili, čuvali su me i čak sam jeo i odreske od krokodila i bilo je super. A o ovim drugim pričama, ako zastava progovori, to će bit onda živi šou - priča za RTL Davorin Boršćak, navijač iz Crikvenice.

Osim 10 kilometara konca, krojačice su četiri puta brusile škare dok sate utrošene na zastavu nitko ni ne broji.

- Napravit ćemo još i veću zastavu i krećemo dalje nadajmo se dalje za Katar i za ostala prvenstva, Europe i svjetska - kaže Zvjezdan Gašparović.

Zastava je dugačka 96 metara, široka 10 i pol te ima 448 kvadratića.

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Komentari (82)
  • Nazovite me primitivnim, prizemnim, zaostalim, čovjekom koji od drveta ne vidi šumu..., nazovite me kako hoćete, kritizirajte državu, HNS, Mamića, Šukera, Vladu, Plenkovića, HDZ, SDP..., pljujte po Modriću koji boluje od amnezije, pljujte po pravosuđu, pljujte po nepravdi..., ali u moru problema, negativnosti, pesimizma, u moru loših vibracija, prošlosti, sadašnjosti, a možda i budućnosti..., pustite me da uživam u nogometu, u najljepšoj sportskoj igri, u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, pustite me da vičem “U boj, u boj”, da pjevam “Lijepa li si”, da drhtim do posljednje minute, da zagrlim frendove, da popijem koju više, da se sjetim nekih starih boljih vremena, da se opet osjetim ponosnim što sam Hrvat, pustite me da navijam, ponavljam, ne za Mamića, Šukera, Plenkovića, Bernardiča, Nonju, Markićku, Sinčića ili Petrova..., nego za Hrvatsku, život je naravno puno više od nogometa, ali ovdje i sada, i narednih mjesec dana nek jače kuca to srce vatreno ! Ostalo je malo toga što nas veseli i čini ponosnim, malo toga zbog čega u svijetu ponosno navučeš kockice i ljudi odmah znaju odakle si... Iznad svih Hrvatska !!!

    11. 6. 2018,   01:38
  • Nek jače kuca to srce vatreno....

    10. 6. 2018,   23:21
  • Mala zemlja, veliki snovi...❤️

    10. 6. 2018,   23:50