Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrvatska želi na Euro, a Rebić, Raketa, Vrsaljko i Vida pričuve!

Hrvatska želi na Euro, a Rebić, Raketa, Vrsaljko i Vida pričuve!
2

Marko Gelo je prvog dana kvalifikacijskog turnira odradio sjajan posao, Hrvatsku doveo na drugu poziciju skupine J, a sada sve treba dokrajčiti Andrej Šporčić i odvesti 'vatrene' na Euro...

VIDEO

Taktika? Igrat ću s istim sastavom kao kapetan Marko Gelo. Na golu L. Kalinić, u obrani A. Milić, Lovren, Ćaleta-Car i Barišić, u vezi Badelj, Modrić i Vlašić, a u napadu Kramarić, Petković i Perišić, kaže nam Andrej Šporčić (24) koji će danas predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za Uefa eEuro 2020. koje se igra putem platforme Konami eFootball PES.

Podsjetimo, 17. ožujka Hrvatsku je u prvom kvalifikacijskom krugu predstavljao Marko Gelo koji je pobjeđivao Cipar 4-0, Češku 3-2, Armeniju 6-4 i Belgiju 2-1, te izgubio od Francuske 6-1. Hrvatska se tako sada nalazi na drugom mjestu kvalifikacijske skupine J s tri boda zaostatka za vodećom Francuskom, ali i pet viška u odnosu na trećeplasiranu Belgiju.

Danas će se sa predstavnicima Cipra, Češke, Armenije, Belgije i Francuske sučeliti Andrej Šporčić koji bi, u najmanju ruku, Hrvatskoj trebao sačuvati drugo mjesto skupine i plasman u playoff. Prva pozicija bi našem dvojcu donijela i izravan plasman na prvo Uefa eEuro u povijesti.

- Sve je spremno, vježbao sam cijeli vikend, takve su okolnosti da sam imao dovoljno vremena za pripremu. Odigrao sam par utakmica i s našim kapetanom Markom Gelom, dogovaramo taktiku, dosta smo u kontaktu. Naš plan se zna, idemo jako i na Europsko prvenstvo - kaže nam Andrej Šporčić, pa dodaje:.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pa PES sam počeo igrati onako kao klinac dok sam imao šest godina, ali to je ozbiljnije postalo prije neke dvije godine kad sam se pridružio toj našoj udruzi. I tako, PES je postao dio mog života. Igrat ću od doma, ne možemo nigdje zbog te karantene, a kao podrška će uz mene biti djevojka i jedan dobbr prijatelj.

Što znamo o današnjim suparnicima?

- Francuzi su stvarno jaki, imaju svjetskog prvaka i doprvaka, a vjerujem da smo od ostalih bolji. Belgijanci recimo imaju ozbiljne postotke, njih se treba malo pripaziti. Kakve postotke? Pa recimo da na 1000 odigranih utakmica imaju čak 80% pobjeda, to je respektabilno. Armenci, Česi i Ciprani ipak nisu ta razina. Vjerujem da ću dobro odraditi posao, a napadamo i prvo mjesto.

Bilo bi lijepo predstavljati Hrvatsku na Uefa eEuru koji će se ovoga ljeta održati u Londonu...

- Da, bila bi to velika čast. Znate, kada se nečim bavite cijelo vrijeme, pa makar to bilo i igranje PES-a, i to sve krene ozbiljno, onda bi bilo čudesno i predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu. 

Zanimljivo, na klupi ste ostavili Livakovića, Vrsaljka, Vidu, Rakitića ili Rebića, važne karike u vizijama Zlatka Dalića..

- Ma to je tu malo drugačije, ocjene su dosta izjednačene, pa i nema prevelike razlike između Luke Modrića i primjerice nekog igrača Getafea. To je sve u istom rangu, pa je onda meni zbog nekih ocjena Badelj korisniji od Rakitića, tako mi to gledamo. Tu ne igraju imena kao u pravom nogometu već te neke ocjene igrača koje su nama bitne.

A Šporčić će neke i od svojih dobrih poznanika držati na klupi za pričuve...

- Da, igrao sam nogomet do prije dvije godine, stigao do 3. lige. Bio sam junior Lokomotive, osjetio i malo seniorskog nogometa, ali onda su stigle ozljede i neke nesretne okolonosti, pa sam se prebacio na PES. Da, znam i neke reprezentativce, ja sam u Dinamo bio kadet, tako da poznajem svoje vršnjake poput Tina Jedvaja ili Karla Bartoleca - završio je Šporčić.

Redoslijed: Francuska 15 bodova (36-6), Hrvatska 12 (16-13), Belgija 7 (18-12), Armenija 4 (18-26), Češka 4 (12-25), Cipar 1 (7-25). 
Dosadašnji rezultati (igrao Marko Gelo): Hrvatska - Cipar 4-0, Hrvatska - Češka 3-2, Hrvatska - Armenija 6-4, Hrvatska - Francuska 1-6, Hrvatska - Belgija 2-1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener