Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatske juniore najavili kao Srbe, Dominiković protestirao

None Foto: hrs

A sada je vrijeme za himnu Srbije. Ovog trenutka, himna Srbije, rekao je spiker nakon čega su se naši igrači i stručni stožer u čudu pogledali, a izbornik Davor Dominiković je protestirao kod organizatora...

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija sa stopostotnim učinkom od pet pobjeda iz toliko utakmica zaključila je grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Naši rukometaši pobijedili su Portugalce 32-30 u ponedjeljak te tako protutnjali u osminu finala, no jedna pogreška organizatora na početku susreta obilježila je cijelu utakmicu.

Naime, uoči početka utakmice i intoniranja himni, službeni spiker je najavio srpsku himnu umjesto hrvatske.

- A sada je vrijeme za himnu Srbije. Ovog trenutka, himna Srbije - rekao je spiker nakon čega su se naši igrači i stručni stožer u čudu pogledali. I malobrojni navijači na tribinama nisu znali što se događa, a onda je reagirao izbornik Davor Dominiković. On i njegova klupa otišli su do organizatora, protestirali i rekli im kako je spiker pogriješio. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Na kraju je spiker shvatio kako je pogriješio, ispričao se i pustio hrvatsku himnu. Unatoč malim neugodnostima, to nije previše izbacilo iz takta naše mlade rukometaše koji su još jednom spektakularnom predstavom pokazali da itekako ciljaju na medalju i nešto veliko.

Halil Jaganjac, Josip Vekić, Ivan Martinović, Josip Vistorop, to su neke od glavnih zvijezda naše reprezentacije, a da to sve izgleda kompaktno i posloženo, pobrinuo se nekadašnji 'ministar obrane' Davor Dominiković koji je ove godine preuzeo ulogu izbornika juniorske reprezentacije.

 

Komentari (37)
  • Dominikovica za izbornika seniorske reprezentacije! Ionako je par puta znao voditi glavnu rijec na timeout-u, dok je bio u stozeru!

    23. 7. 2019,   17:05
  • ne znam, komentator na televiziji je rekao da se spiker nekoliko puta ispričao ...

    23. 7. 2019,   17:05
  • To nije slučajno, stalno hr s nečim zamjene, nikad ne vidim objavu da su srbiju s nekim zamjenili ili bilo koga drugog.. Spiker zaradio lovu i duplu dnevnicu najmanje..

    23. 7. 2019,   18:13