Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski gorostas stiže ugasiti 'požar' u njemačkog prvoligaša

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

POVRATAK U NJEMAČKU Povremeni hrvatski reprezentativac Matej Ašanin potpisao je za njemačkog prvoligaša TSG Friesenheim iz Ludwigshafena nakon raskida sa portugalskim Sportingom

Možda hrvatska rukometna reprezentacija nije polučila neki veliki uspjeh na minulom Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj, ali hrvatski su rukometaši i dalje na cijeni!

Nakon Tina Kontreca i Filipa Ivića (obojica Gummersbach), transfer u ponajbolju ligu svijeta, Bundesligu, napravio je i povremeni hrvatski reprezentativni golman Matej Ašanin (25) koji je dres portugalskog prvaka Sportinga zamijenio onim TSG Friesenheima. Radi se o gorostasu visokom 203 centimetra.

Obrigado Sporting CP!

Obrigado a todos pelas mensagens de apoio e desejos de grande futuro, é quase impossível responder a todos! Desejo a todos o melhor e também para o Sporting, em especial para os meus companheiros que estiveram comigo sempre e com quem eu aprendi muito nos últimos 2 anos e meio! Somos SPORTING CLUBE DE PORTUGAL! 💚 Onde quer que vá, vou ser o maior apoiante! 💚 // Thanks a everybody for messages of support and wishing me a bright future, its almost imposibble to text back everybody! I really wish all of you the best and all the best to Sporting Clube de Portugal especial thanks to my teammates who were with me all the time i learn a lot with them past this 2 years and a half! We are SPORTING CLUBE DE PORTUGAL!💚 Wherever i go i will be the bigesst fan! 💚

Objavljuje Matej Asanin u Petak, 25. siječnja 2019.

Ašanin je u Sportingu bio najjača karika, ali nije mogao odoljeti zovu Njemačke u kojoj je već igrao od 2014. do 2016. u dresu Balingena. U Friesenheimu iz Ludwigshafena imat će tešku zadaću jer se klub bori za ostanak u elitnom rangu pa će Ašanin imati ulogu 'vatrogasca'.

Matej Ašanin će ovim transferom zasigurno doći u fokus izborniku Lini Červaru nakon što je ostao bez Ivana Stevanovića koji se oprostio od reprezentativnog dresa. Ašanin je u bogatoj karijeri branio gol PPD Zagreba, Varaždina, Splita, Ademar Leona, Balingena i Sportinga, a s Hrvatskom ima zlato s Mediteranskih igara 2018. u Tarragoni.

Komentiraj, znaš da želiš!