Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama našeg jedriličara: Plutao je danima sam nasred oceana!

None Foto: Vedran Kabalin/Facebook

Regata je startala na Kanarima, trebala je završiti na Martiniqueu. Nažalost, oko 1300 milja od cilja, nasred oceana, našem je Vedranu puklo jedro. Uspio je kontaktirati regatni odbor i obavijestiti o problemima

Pravu dramu prolazio je naš jedriličar Vedran Kabalin na regati MiniTransat. Naime, danima je sam plutao nasred Atlantika nakon što mu se slomio jarbol na jedrilici od 6,5 metara.

Na kraju je po njega naišao jedan od brodova regatnog odbora koji će ga prevesti do cilja.

MiniTransat je ekstremna jedriličarska regata koja zabranjuje mobitele, laptope i ostala komunikacijska sredstva, no svaki sudionik ima uređaj koji putem GPS signala emitira poziciju broda (EPIRB). 

Well, I'm off! At 13.00 UTC we sail from Gran Canaria to Martinique via Cabo Verde.. Defragment my brain, filter my thoughts, enjoy the 3.000 miles sail - that's the idea (; See you soon!

Posted by Vedran Kabalin on Wednesday, November 1, 2017

Regata je startala na Kanarima, trebala je završiti na Martiniqueu. Nažalost, oko 1300 milja od cilja, nasred oceana, našem je Vedranu puklo jedro. Uspio je kontaktirati regatni odbor i obavijestiti o problemima.

- Regata je upravo specifična po tome što se jedri solo. Ove godine sudjeluju 84 jedriličara iz 14 država, popunjena je cijela kvota jer je jako puno zainteresiranih, a regata je posebno popularna među francuskim i nizozemskim jedriličarima. Zanimljivo je da jedri i deset žena - rekao je uoči velike avanture.

Vedran je inače veliki avanturist.

- Proputovao sam dosta u životu, bio u više od 50 država svijeta i uvijek tražio neki izazov. Bio sam u Indiji, na Himalajima skijao i hodao, na regati trimarana u Indoneziji... No, ovo je nešto ipak posebno. Motiv je biti što bolji i stvarno uživati u prelasku Atlantika - rekao je za novilist.hr u srpnju.

 

Posted by Vedran Kabalin on Saturday, October 14, 2017
Komentari (19)
  • Ako nije imao nikakva komunikacijska sredstva, kako (čime) je kontaktirao regatni odbor?

    15. 11. 2017,   20:16
  • na moru sam cili zivot i nebi tija grisit dusu ali cila mi ova prica ne pije vode meni lici na dobru reklamu i lovu od sponzora

    15. 11. 2017,   20:18
  • Znači imao je GPS, a plutao je koliko, 3 dana? Nije im bilo čudno da se baš puno ne miče?

    15. 11. 2017,   20:19