Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatski klasik u punom sjaju! Jug završnicom potopio Žapce

Hrvatski klasik u punom sjaju! Jug završnicom potopio Žapce
1

Ljepotica od utakmice, puna golova, njih 24, pravih poteza velemajstora, visokog tempa, kontri obrana golmana... Baš sve što bi trebala i imati jedna vaterpolska utakmica

VIDEO

Jug ima pole-posiition u utrci za jedinicu regularnog dijela Regionalne lige! Budući da ona nosi domaćinstvo završnog turnira, jasno je zašto takvo veselje jugaša zbog pobjede (14-10) u najvećem hrvatskom derbiju koji je kvalitetom opet izrastao u onaj u kojemu je pobjednika gotovo pa nemoguće prognozirati.

Usudit ćemo se, štoviše, reći da u ovom trenutku samo Mađarska ima nacionalni derbi s takvom koncentracijom kvalitete (FTC - OSC). Da Pro Reccov rival Brescia nije znatno oslabjela, bila bi u toj priči Italija. Eto, čisto da se i mi Hrvati s nečime možemo pohvaliti na klupskoj razini...

Imamo i zašto jer da ne bude da pričamo bez podloge, ovoj su tezi za pravo Dubrovčani i Zagrepčani dali tamo gdje je najvažnije - u bazenu. Ljepotica od utakmice, puna golova, njih 24, pravih poteza velemajstora, visokog tempa, kontri obrana golmana... Baš sve što bi trebala i imati jedna vaterpolska utakmica.

Pa i grešaka, da ne ispadne da je sve bilo savršeno. Xavi Garcia atipično je za svoj vaterpolski izričaj dodao lopte u ruke protivniku u prvom napadu s igračem više, a potom Mladost u istom takvom nije ni uputila udarac. Brža je bila sirena.

I tu je krenuo vatromet. Obradović je imao prostora koliko hoće, pa ni to što je bilo na desnoj strani, njemu nije problem. Taj top može pogoditi odakle treba. Fatović je potom zabio peterac, a Xavi kontru i Jug je imao 3-0. I Kobešćaku je "pobjegao" lagani osmijeh.

Xavi prelomio

Jugova, brojem i kvalitetom, nadmoćna bekovska linija radila je veliki posao na Vrliću i Raduu koji je tek u posljednjoj minuti prve četvrtine upisao mladostaše na semafor. Uz dosta sreće, doduše, iz odbijanca.

Imali su ih gosti na "izvoz", jedan je ubrzo u gol pretvorio Bukić, pa onda i Miloš. Jug je bio definitivno golgeterski raznovrsniji (Merkulov, Obradović), a ako su se domaći navijači pitali gdje je topovnjača Hrvoja Benića, dobili su odgovor u 12. minuti. Tu je - lansirana s deset metara!

Mladost je puhala za vratom jugašima makar nijednom nije izjednačila, a bliže nije mogla biti nego kad je u 18. minuti imala peterac. Ćuk uzima loptu i... Popadić širi svoja krila. Umjesto 7-7 Fatović zabija iz mrtvog kuta, Obradović koristi zbunjenost protivničke obrane i to je +3. Da je Benićev lob uspio doplivati u gol, bilo bi i četiri.

Harkov je u toj rekontri probio Popadića s "krive" strane da bi sudački poklon u obliku peterca iskoristio Fatović i Jug ima 10-7. Dva Miloša, Lovre i Ćuk, vraćaju goste u igru s dva gola, a krila su im mogla narasti kada je Obradović na kraju treće četvrtine završio utakmicu.

Međutim, krila su narasla - jugašima. Xavi pogađa Macana u trepavicu na dva metra, a kada Zagrepčani nisu realizirali napad s dva igrača više, Xavi je s dva gola riješio utakmicu. Gruž slavi!

Regionalna liga, 8. kolo:

Jug AO - Mladost 14-10 (3-1, 3-4, 4-3, 4-2)

Jug AO: Popadić (10 obrana), Jarak; Macan 1, Fatović 4, Lončar 1, Kržić 1, Garcia 2, Lozina, Merkulov 1, Papanastasiou, Žuvela, Benić 1, Obradović 3, Tomasović

Mladost: Marcelić (7 obrana), Jurlina; Radu 2, Miloš 2, Biljaka, Ćuk 2, Bajić, Bukić 1, Lazić, Bowen, Anzulović, Kunac, Harkov 2, Vrlić 1

Igrač više: Jug AO 6/12, Mladost 4/14

Peterci: Jug AO 3/3, Mladost 0/1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani