Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatski olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić europski prvaci!

Hrvatski olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić europski prvaci!
1

Šime Fantela i Igor Marenić po treći su put osvojili naslov europskih prvaka! I to treći put ovog olimpijskog ciklusa. Zlato su stavili oko vrata 2009., 2011. i 2012. godine

VIDEO

Dan prije kraja europskog prvenstva za klasu 470 u škotskom Largsu, Šime i Igor su osigurali zlato. Imaju čak 22 boda prednosti ispred drugoplasiranih Britanaca Saxton/Mason, što znači da sutra u plovu za odličja mogu biti i posljednji, opet bi bili europski prvaci. 

Sjajan rezultat hrvatskih olimpijaca, njihovo drugo veliko odličje ove godine, nakon bronce na svjetskom prvenstvu sredinom svibnja. Do starta olimpijske regate za 470 preostalo je točno 30 dana.

Šime Fantela je nakon trijumfa izjavio:

- Iznimno smo sretni. Bio je dug i težak tjedan, koji smo danas zaključili s odličnim jedrenjem. Prvi put ulazimo u plov za odličja s ovako velikom bodovnom prednošću, više od 20 bodova, tako da je zlato sigurno i moram priznati da je osjećaj izvanredan. Sretni smo, hvala našem treneru Edi Fanteli, hvala svima, ovo je rezultat svih nas, naših obitelji, prijatelja i svih koji nas prate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igor Marenić je dodao:

- Ovo je treće europsko prvenstvo koje smo osvojili u ovom olimpijskom ciklusu, tako da smo stvarno prezadovoljni. Mjesec dana do Olimpijskih igara, ovo je stvarno potvrda da dobro radimo, da sve ide dobro, puni smo samopouzdanja. Sljedeći je cilj malo se odmoriti i u Weymouthu se pripremati za OI.

U 11. i 12. plovu prvenstva Fantela/Marenić zabilježili su peto i prvo mjesto, konkurencija je danas dosta griješila i otvorila našim jedriličarima put prema zlatu.

I dok Šime i Igor ulaze u sutrašnji plov za odličja bez opterećenja, s uzbuđenjem će svoj prvi plov za odličja na EP čekati Enia Ninčević i Romana Župan. Djevojke su nakon 12 plovova četvrte, imaju 13 bodova zaostatka za trećeplasiranim Slovenkama Mrak/Černe. To je solidna razlika, ali ako se stvari poslože, Enia i Romana imaju izgleda boriti se za medalju. Našim djevojkama ide u prilog da vodeće tri ženske posade dijeli samo po dva boda, što znači da će biti maksimalno koncentrirane jedne na druge.

- Danas je bio zanimljiv dan, pobijedile smo prvi plov i u drugom smo bile četvrte, stvarno bolje nije moglo. Šteta što su se naše protivnice uspjele izvući jer su u oba plova bile daleko iza, možda bi bodovna razlika bila još manja, ali nema veze, sutra ćemo dati sve od sebe i vidjet što se može napraviti - kazala je Enia Ninčević.

Trenutno vode Britanke Weguelin/Ainsworth.

Lovro Ivanov i Marko Carić su nakon 12 jedrenja 22., njih sutra očekuje tzv. 'last race', za posade koje se nisu plasirale u plov za odličja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida