Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski rukometaši na EP-u na Sloveniju, Island i Norvešku

None Foto: 24sata/ilustracija

U Beogradu su izvučene skupine za rukometni EP koji se u siječnju igra u četiri srpska grada. Hrvatska je u skupini D u Vršcu s Islandom Slovenijom i Norveškom

Ovo je Europsko prvenstvo i tu nema slabih momčadi, no mi ne želimo biti jedna od, nego najbolja reprezentacija u Europi. Nadam se samo da ćemo svi biti zdravi. Daleko je to još, treba vidjeti u kakvim sastavima će doći ostali, rekao je Igor Vori nakon izvlačenja skupina za rukometni EP koje se od 15. do 29. siječnja sljedeće godine igra u Srbiji.

I iako Hrvatsku nije dopala 'skupina smrti', 'kauboji' su kao nositelji dobili izrazito teške protivnike. U skupini D, koja se igra u Vršcu, Hrvatska će igrati protiv Norveške, Islanda i Slovenije.

Lijepo je što igramo blizu Hrvatske, no uvijek imamo puno naših navijača, Igor Vori

- Ma, dobro je, nema ovdje loših reprezentacija. Sve treba respektirati, no nikoga se ne bojimo. Neka oni razmišljaju o nama - dodao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

U prvom krugu iz skupina dalje prolaze po tri reprezentacije te se u drugom krugu stvaraju dvije skupine po šest momčadi. 'Hrvatska' skupina križa se sa 'strašnom' C skupinom u kojoj su uz europske prvake Francuze, Španjolci, Mađari i Rusi.

- Da, križamo se s Francuzima. Ne možemo mi bez njih, mi se volimo, to je ljubav. No ako želimo biti najbolji, moramo sve pobijediti. Prije ili kasnije. Možda je i bolje da igramo s najjačima na početku - okrenuo se već prema drugom krugu hrvatski kapetan.

S Hrvatskom će u skupini biti pomlađena Slovenija koja se nakon posljednjih nekoliko godina želi vratiti na veliku scenu.

Neka Island, Norveška, Francuska i ostali razmišljaju o nama, nikoga se ne bojimo, Slavko Goluža

- Za nas je svaka utakmica teška. Nismo više favoriti gotovo protiv nikoga, imamo mladu momčad - rekao je ne pretjerano optimistični Uroš Zorman koji će u Vršcu predvoditi pomlađenu Sloveniju.

- Lakše nam je igrati protiv Hrvatske nego protiv skandinavskih reprezentacija, no to je samo zato što su nam susjedi i poznata nam je njihova škola rukometa. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da možemo iznenaditi - zaključio je ponajbolji slovenski rukometaš.

Prvi susret Hrvatska će igrati protiv Islanda, drugi protiv Slovenije, a treći s Norveškom.

Europsko rukometno prvenstvo, Srbija (15.-29. siječanj)

SKUPINA A (Beograd): Srbija, Slovačka, Danska, Poljska

SKUPINA B (Niš): Makedonija, Češka, Švedska, Njemačka

SKUPINA C (Novi Sad): Mađarska, Rusija, Španjolska, Francuska

SKUPINA D (Vršac): Hrvatska, Slovenija, Island, Norveška

Komentari (35)
  • Možemo ih dobit sve. Ali, možemo i izgubit sve ako budemo igrali (branili) kao na svjetskom prvenstvu.

    15. 6. 2011,   13:11
  • došao je red da uzmemo i taj europski naslov!!!

    15. 6. 2011,   13:18
  • Skupina po mjeri... Mogla je teža, ali nije mogla puno lakša...

    15. 6. 2011,   13:09