Obavijesti

Sport

Komentari 35

Hrvatski rukometaši na EP-u na Sloveniju, Island i Norvešku

Hrvatski rukometaši na EP-u na Sloveniju, Island i Norvešku
1

U Beogradu su izvučene skupine za rukometni EP koji se u siječnju igra u četiri srpska grada. Hrvatska je u skupini D u Vršcu s Islandom Slovenijom i Norveškom

VIDEO

Ovo je Europsko prvenstvo i tu nema slabih momčadi, no mi ne želimo biti jedna od, nego najbolja reprezentacija u Europi. Nadam se samo da ćemo svi biti zdravi. Daleko je to još, treba vidjeti u kakvim sastavima će doći ostali, rekao je Igor Vori nakon izvlačenja skupina za rukometni EP koje se od 15. do 29. siječnja sljedeće godine igra u Srbiji.

I iako Hrvatsku nije dopala 'skupina smrti', 'kauboji' su kao nositelji dobili izrazito teške protivnike. U skupini D, koja se igra u Vršcu, Hrvatska će igrati protiv Norveške, Islanda i Slovenije.

Lijepo je što igramo blizu Hrvatske, no uvijek imamo puno naših navijača, Igor Vori

- Ma, dobro je, nema ovdje loših reprezentacija. Sve treba respektirati, no nikoga se ne bojimo. Neka oni razmišljaju o nama - dodao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

U prvom krugu iz skupina dalje prolaze po tri reprezentacije te se u drugom krugu stvaraju dvije skupine po šest momčadi. 'Hrvatska' skupina križa se sa 'strašnom' C skupinom u kojoj su uz europske prvake Francuze, Španjolci, Mađari i Rusi.

- Da, križamo se s Francuzima. Ne možemo mi bez njih, mi se volimo, to je ljubav. No ako želimo biti najbolji, moramo sve pobijediti. Prije ili kasnije. Možda je i bolje da igramo s najjačima na početku - okrenuo se već prema drugom krugu hrvatski kapetan.

S Hrvatskom će u skupini biti pomlađena Slovenija koja se nakon posljednjih nekoliko godina želi vratiti na veliku scenu.

Neka Island, Norveška, Francuska i ostali razmišljaju o nama, nikoga se ne bojimo, Slavko Goluža

- Za nas je svaka utakmica teška. Nismo više favoriti gotovo protiv nikoga, imamo mladu momčad - rekao je ne pretjerano optimistični Uroš Zorman koji će u Vršcu predvoditi pomlađenu Sloveniju.

- Lakše nam je igrati protiv Hrvatske nego protiv skandinavskih reprezentacija, no to je samo zato što su nam susjedi i poznata nam je njihova škola rukometa. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da možemo iznenaditi - zaključio je ponajbolji slovenski rukometaš.

Prvi susret Hrvatska će igrati protiv Islanda, drugi protiv Slovenije, a treći s Norveškom.

Europsko rukometno prvenstvo, Srbija (15.-29. siječanj)

SKUPINA A (Beograd): Srbija, Slovačka, Danska, Poljska

SKUPINA B (Niš): Makedonija, Češka, Švedska, Njemačka

SKUPINA C (Novi Sad): Mađarska, Rusija, Španjolska, Francuska

SKUPINA D (Vršac): Hrvatska, Slovenija, Island, Norveška

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica