Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski rukometaši na Euru u Srbiji bit će nositelji u Vršcu...

None Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

U srijedu u 12 sati u beogradskom Bel Expo Centru održat će se ždrijeb za Europskom ukometno prvenstvo kojem će Srbija biti domaćin u siječnju 2012.

Europska rukometna federacija odredila je jakosne skupine za ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva koje će se sljedeće godine u siječnju igrati u Srbiji. Hrvatska je svoje mjesto našla u prvom šeširu uz Francuze, Poljake i pomalo neočekivano Nijemce, i bit će nositelj svoje skupine. 

Pomalo neočekivano mjesto među nositeljima nisu našli svjetski doprvaci Danci, koji će u biti u drugom šeširu zajedno s Norveškom, Mađarskom i Švedskom. U trećem šeširu našao se domaćin Srbija, a uz njih tu su još Island, Španjolska i Češka. U posljednjem šeširu su Slovenija, Rusija, Makedonija i Slovačka.

Rukometni savez Srbije odredio je gradove u kojima će igrati domaćin Srbija te Hrvatska, Mađarska i Makedonija. Hrvatska će svoje igrati igrati u Millennium Centru u Vršcu, koja je izgrađena 2001. godine, a u njoj svoje utakmice inače igra košarkaški klub Hemofarm. Kapacitet dvorane je 5000 ljudi. Srbi će svoje utakmice igrati u beogradskoj Areni, a povlašteni će još biti Mađari koji će igrati u Novom Sadu, te Makedonci koji će igrati u Nišu.

Ždrijeb će se održati u srijedu u podne u beogradskom Bel Expo Centru.

Prvi bubanj: Francuska, Poljska, Hrvatska, Njemačka

Drugi bubanj: Danska, Norveška, Mađarska, Švedska

Treći bubanj: Srbija, Island, Španjolska, Češka

Četvrti bubanj: Slovenija, Rusija, Makedonija, Slovačka

Komentari (16)
  • finale- Hrvatska:Francuska :))

    13. 6. 2011,   12:51
  • Hrvatska,Mađarska,Češka,Slovačka..ja mislim najlaksa skupina

    13. 6. 2011,   13:08
  • Hrvatska, Danska, Španjolska, Rusija...to bi bila jbna skupina...

    13. 6. 2011,   13:40