Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatsko čudo od djeteta: Ruši rekorde, a tek joj je 15 godina!

None Foto: PiXSELL 5

Vukovarka Hermana Dermiček još ide u osnovnu školu, a 10. je u Europi u dizanju utega. Kombinirano je podignula čak 122 kg. Zaljubila se u dizanje utega i obara rekord za rekordom

Hermana Dermiček u trzaju je podigla 55, u izbačaju 67 kilograma, a oba rezultata, kao i zbirni od 122 kg, novi su hrvatski rekordi u njezinoj dobi i kategoriji do 75 kg. Osvojila je 10. mjesto u Europi, a na dan nastupa proslavila je tek 15 rođendan!?

- Ne znam je li više čestitki bilo za rođendan ili za dobar nastup na Europskom prvenstvu i nove osobne rekorde - rekla nam je Hermana i otkrila kako je posebno emotivna bila poruka prijateljice Elizabete.

- Ne mogu vam otkriti detalje, ali skoro sam se rasplakala kad sam je čitala. Inače mi je mama najveća potpora i u životu i u sportu.

Hermana Demircek | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jako je talentirana

Hermana je Vinkovčanka, no kako je mama dobila posao u vukovarskome muzeju, preselili su se u Vukovar, gdje je počela s dizanjem utega, a na treninge redovito dolazi s 9–godišnjom sestrom Željkom Miljković, koja je također nadarena dizačica.

- Hermana je jako talentirana, zvali smo je ‘čudo od djeteta’ jer je aktualna vlasnica svih rekorda u četiri kategorije, od 58 do 75 kg. Kako je rasla, prelazila je u kategoriju više i obarala rekorde - otkrio nam je njezin trener Milan Kordić, koji na EP-u ima i šest mjeseci mlađu natjecateljicu Anu Crnjac, koja diže u kategoriji 90+.

- Nemamo dovoljno seniora pa je izbornik Čavka dao priliku mladima da pokažu što znaju.

Hermana Demircek | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zaljubila se u dizanje utega

Hermana će na ljeto u srednju školu, a željela bi postati nastavnica tjelesnog.

- Susjede su me pozvale na trening i svidjelo mi se dizanje. Malo me je bilo strah da ću imati problema s leđima, ali liječnica mi je dala dozvolu. Svima je neobično da se bavim dizanjem, a najviše me zeza prijateljica Aleksandra. Kaže da ću je morati braniti ako je netko napadne.

Komentari (45)
  • Vidi ovih kauč komentatora kojima je najveći napor u toku radnog dana otipkat kakvu nebulozu na 24sata

    8. 4. 2017,   12:41
  • Curka volis to, dobra si u tome samo naprijed ❤

    8. 4. 2017,   14:24
  • Bravo mala samo tako naprid

    8. 4. 2017,   18:22