Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hrvatskoj prijeti moćna 'furija', euforični Mađari i sjever Afrike

Hrvatskoj prijeti moćna 'furija', euforični Mađari i sjever Afrike
8

Hrvatska i Španjolska apsolutni su favoriti skupine D Svjetskog prvenstva. Uz njih dalje će sigurno Mađarska, dok će o četvrtom mjestu odlučiti susret Alžira i Egipta

VIDEO

Hrvatska će u prvom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva igrati u skupini D zajedno s domaćinom Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom. Utakmice će se igrati u madridskoj Caja Magici, a za izabranike Slavka Goluže dobar je i raspored jer prva dva kola nose Australce i Alžirce, što će biti dobro zagrijavanje za Mađare, Egipćane i Španjolce.

Španjolci žele zlato na domaćem terenu

Španjolska će na domaćem terenu braniti svjetsku broncu, osvojenu prije dvije godine u Švedskoj, ali to ih ovog puta neće zadovoljiti, glavni cilj momčad Valera Rivere bit će zlato.

Iako za ovo prvenstvo neće konkurirati jedan od najboljih, ali i najdugovječnijih golmana svijeta, 40-godišnji Javier Hombrados, koji je ozlijeđen, Španjolci imaju vrlo jaku i moćnu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na golu im je jedan od najboljih golmana današnjice Arpad Šterbik. Na krilima tu su već godinama odlični Rocas i Tomas, dok će na crti imati službeno najboljeg pivota 2012. godine Julena Aguinagaldea. S vanjskih linija protivničkim golmanima najviše muke zadavat će Entrerrios, Ugalde, Canellas i Morros.

Hrvatska i Španjolska igrale su međusobno na gotovom svakom velikom natjecanju u posljednje vrijeme, ali i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Srbiji. U posljednjih pet utakmica 'furija' nas je pobijedila samo jednom, a zadnji susret koji smo odigrali bio je na Olimpijskim igrama u Londonu. Kauboji su pobijedili 30-25 uz po sedam golova Lackovića i Čupića.

Mađari na krilima odličnog rezultata iz Londona

Uz Španjolsku i Hrvatsku siguran putnik u osminu finala iz ove skupine trebala bi biti Mađarska. Naši susjedi u laganoj su euforiji nakon odličnog nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje su završili kao četvrti. 

Sličnom raspletu nadaju se i na ovom SP-u, gdje će ih predvoditi najbolji igrač svijeta u 2011. godini Laszlo Nagy. Uz njega jaku vanjsku liniju Mađara čine Gabor Csaszar i Ferenc Ilyes. Na krilima najveća opasnost za protivničke vratare su Gergely Harsanyi i Gergo Ivancsik. Na golu im je pouzdani 35-godišnji Nandor Fazekas.

Na Olimpijskim igrama u Londonu Hrvatska i Mađarska odigrale su dva susreta, a oba su pripala Kaubojima. Nakon što smo ih u skupini pobijedili 26-19, isto smo ponovili i u utakmici za treće mjesto (33-26) te smo uzeli broncu.

Alžir i Egipat u lovu na 4. mjesto

Nakon što su 2001. godine Egipćani osvojili četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, počeo je njihov veliki pad, pa su tako sad tek treća momčad afričkog kontinenta, iza Tunisa i Alžira.

Upravo će protiv svojeg rivala sa sjevera Alžira, Egipćani tražiti put u osminu finala Svjetskog prvenstva. Njihov posljednji susret dogodio se na Afričkom kupu nacija, a u polufinalu bolji je bio Alžir 26-25.

Hrvatska je s Alžirom igrala prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, ali unatoč uvjerljivoj pobjedi 26-15 bilo je tu dosta problema, posebno u prvom poluvremenu. Alžirci su igrali 'divlju' 3-3 obranu za koju nismo imali rješenje pa je rezultat nakon prvi 30 minuta bio 11-11.

S Egipćanima smo posljednji put igrali 2008. godine na Turniru četiri nacije u Austriji i s pomlađenom momčadi smo pobijedili 27-24.

'Promatrači' iz Australije

Australija je najlošija momčad na prvenstvu i kući će vratiti nakon pet uvjerljivih poraza. S ovom smo momčadi igrali i na SP-u 2011. godine i pobijedili smo ih 42-15.

Zanimljivo je da su australski reprezentativci prije dvije godine sami sebi morali platiti put i smještaj u Švedskoj jer Savez nije imao novca. Za njihovo dobro, nadamo se da i dvije godine kasnije neće ponovno morati posegnuti u svoj džep kako bi igrali protiv Lackovića i društva.

Raspored utakmica hrvatske rukometne reprezentacije:

  • 12.1. - Hrvatska - Australija (16.45)
  • 14.1. - Hrvatska - Alžir (16.45)
  • 15.1. - Hrvatska - Mađarska (21.15)
  • 17.1. - Hrvatska - Egipat (21.15)
  • 19.1. - Hrvatska - Španjolska (19.00)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet