Obavijesti

Sport

Komentari 22

Skandal: Vikali 'Salah bombaš', klub im je zabranio na stadion

Skandal: Vikali 'Salah bombaš', klub im je zabranio na stadion
3

Chelsea ima problema s huliganima. U nekoliko posljednjih godina pamtimo incidente iz Pariza gdje tamnoputog dečka nisu pustili u metro, vrijeđali su Sterlinga, u Mađarskoj Židove, a sada su se okomili na Salaha

VIDEO

Chelsea je ekspresno reagirao i pronašao trojicu od šestorice huligana koja su u sramotnom videu vrijeđali Mohameda Salaha. Prije utakmice sa Slavijom u Europskoj ligi na društvenim je mrežama osvanuo video u kojem ga nazivaju "bombašem" i "teroristom".

Engleski mediji pišu kako Chelsea po europskim gostovanjima ima "promatrače", oni su odmah uz pomoć ostalih navijača uspjeli pronaći trojicu sa snimke, zaštitari su ih sačekali na ulazu i nisu ih pustili na Slavijin stadion u Pragu. Ekspresna reakcija i jasna poruka: na našim utakmicama niste dobrodošli. Preostala trojica se nisu ni pojavila na ulazu.

- Pojavio se video u kojem se čuju diskriminirajući uzvici o jednom našem igraču. Video je opasan i uznemirujuć. Ove smo sezone već bili izloženi diskriminaciji na stadionima u Engleskoj i Europi. Takvo ponašanje moramo nazvati pravim imenom - čistim fanatizmom. Liverpool poziva odgovorne da hitno reagiraju i kazne one koji su počinili ovaj zločin iz mržnje - objavio je klub s Anfielda.

Chelsea: Pojedinci sramote klub i navijače

Ubrzo se javio i Chelsea, oštro osudio ponašanje svojih navijača, te istaknuo kako takva manjina "sramoti klub i druge navijače"  i da slične postupke više neće tolerirati.

Chelsea je kub koji se već (pre)dugo bori s rasistima na tribinama. Prije pet godina uoči utakmice s PSG-om u Ligi prvaka oko stotinjak huligana nacistički je salutiralo, uzvikivali su "mi smo rasisti" i nisu dopuštali jednom tamnoputom putniku da uđe u metro.

Pamtimo ih po vrijeđanju Raheema Sterlinga. Chelsea je i tada pokazao da je veliki klub i internom je istragom pronašao četvorku koja je vrijeđala igrača Cityja i zabranio im je dolazak na Stamford Bridge. Huliganima to očigledno nije bilo dovoljno pa su samo nekoliko tjedana kasnije u Mađarskoj na utakmici s MOL Vidijem u Europskoj ligi izvjesili nacističku zastavu, a s tribina su se čuli antisemitski uzvici. Na njihovom su se radaru do sada našli crnci, židovi i muslimani.

Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve