Obavijesti

Sport

Komentari 14

Huljaj na rubu suza: Čast je postati predsjednik Hajduka...

Huljaj na rubu suza: Čast je postati predsjednik Hajduka...
7

Novi predsjednik Hajduka nije krio oduševljenje zbog toga što je postao novi predsjednik Hajduka. Rekao je Huljaj kako je to velika čast, a u jednom trenutku su ga emocije preplavile...

VIDEO

Jasmin Huljaj je u društvu Slavena Marasovića službeno predstavljen kao predsjednik Hajduka, a tijekom predstavljanja nije krio oduševljenje jer je baš on izabran za predsjednika splitskih 'bilih'.

Uvodnu riječ je uzeo Marasović koji je pozdravio sve okupljene te je potom pobliže objasnio proces odabira novog predsjednika. 

- Proces je išao u dva dijela. Kroz javni natječaj i 'head hunting' proces, a natječaj je trajao 15 dana. U javnom natječaju smo zaprimili 23 prijave kandidata. Od ta 23 kandidata šest je odabrano za daljnji korak, a tri su otišla u uži krug. Kroz proces 'head huntinga' prošlo je 80 kandidata, a 30 ih je išlo na širi intervju nakon čega je ostalo devet kandidata za uži izbor.

- Uža lista sastojala se od 12 kandidata, a NO je odabrao njih osam te su prošli kroz jedan zahtjevan proces nakon čega su ostala još četiri kandidata. Oni su imali prezentaciju i razgovor s NO, a u konačnici je za predsjednika izabran Jasmin Huljaj. 

Nakon uvodnih riječi Marasovića, riječ je preuzeo Huljaj koji se za početak svima predstavio te je kroz suze rekao kako je velika čast biti predsjednik Hajduka za kojeg navija od malih nogu.

- Meni je izuzetna čast preuzeti funkciju predsjednika Hajduka. To je jedna od odgovornijih pozicija u Hrvatskoj i to je dobar nastavak moje karijere koja je bila uspješna u poslovnom dijelu. Odlučio sam se za nove izazove jer sam osjetio potrebu za nečim većim. Priliku Hajduka sam objeručke prihvatio i bila mi je čast uopće biti kandidat Hajduka - započeo je Huljaj te nastavio:

Hajduk opet ima predsjednika: Pronašli su ga 'lovci na glave'
Hajduk opet ima predsjednika: Pronašli su ga 'lovci na glave'

- Ja sam kao dijete navijao za Hajduk u kojem sam i igrao. Počeo sam na stadionu Lavčevića i za mene je stvarno čast biti predsjednik Hajduka. To je odgovorna funkcija, ali vjerujem da ću svojim trudom i radom zaslužiti povjerenje svih.

Ime Jasmina Huljaja posve je nepoznato u svijetu nogometa. Sportom se i danas bavi rekreativno, i to tenisom, skijanjem, ronjenjem, ali navodi da nije imao nikakav ozbiljniji doticaj sa sportom u posljednjih 20 godina.

- Nogomet igram rekreativno, ali ga pratim redovno. U posljednjih 20 godina nisam imao nikakvog doticaja sa nogometom niti sportom općenito, ali vjerujem da neću imati previše mana.

Na pitanje novinara je li on produkt samog sebe ili udruge Naš Hajduk i Torcide Huljaj je imao jasan odgovor.

- Ja sam proizvod samoga sebe što je jedna od mojih najvećih vrlina. Sve sam u životu stekao sam, nisam ničiji izaslanik i to mi daje samostalnost i sigurnost, a takav integritet potrudit ću se sačuvati i za vrijeme rada u Hajduku.

Osim što je jasno dao do znanja da je produkt samoga sebe, Huljaj je definirao i prioritete koje si je zacrtao kao novi predsjednik Hajduka.

- Mi moramo napraviti dugoročniju strategiju koja će nam dati odgovor na to gdje Hajduk ide, a ona će imati svoje egzaktne ciljeve svake godine. To će mi biti jedan od prioriteta, ali ima i puno prioriteta operativne prirode koje ćemo rješavati već danas i sutra, ali strategija je glavna.

- Ona postoji, ali je treba još doraditi i spustiti ju na sve zaposlenike kako u sportskom, tako i u operativnom dijelu da svatko unutar kluba zna koji su njihovi ciljevi i kako ćemo do njih doći. Za to će trebati vremena, a već sada postoji dosta elemenata koji su već naznačeni i puno dobrih smjerova koji su započeti.

Na pitanje hoće li srezati plaće igrača kako Hajduk ponovno ne bi došao u tešku situaciju Huljaj je rekao kako se s vrijednostima ugovora igrača tek treba upoznati.

- Prvi sastanak koji ću imati će biti sa sportskim direktorom da me on upozna sa stanjem igračkog kadra, ali po meni je bitno dugoročno postaviti omjere da budu realni i u skladu s vremenom u kojem živimo.

Također je naveo kako je njegov glavni cilj da Hajduk bude najbolji, a ne prosječan te da imaju najbolje igrače, koji će uglavnom sazrijevati u njihovoj školi nogometa.

- Mi želimo da Hajduk bude najbolji, a ne prosječan. Želimo najbolje igrače koje smo odgojili 'kod nas doma'. Ja ne želim obećavati nikakve titule, ali sam siguran da će rezultati doći u periodu od tri do pet godina. Ja sam natjecatelj, to mi je u krvi i želim samo pobijede. Dat ćemo sve od sebe i mogu potvrditi da će titula prvaka Hrvatske doći s vremenom.

Na pitanje hoće li po uzoru na svog prethodnika smijeniti trenera odmah po dolasku Huljaj je rekao kako je Kopić još uvijek pod ugovorom i da on to nema namjeru mijenjati. 

- Neću donositi nagle odluke, razgovarat ću sa svima. Vjerujem da će tu postojati uzajamno povjerenje. Danas i sutra ćemo popričati o svemu. Treneru ću se što prije pridružiti na pripremama da porazgovaramo o svemu. Kopić ima ugovor na još godinu dana i ja to ne planiram mijenjati. On moje povjerenje ima na neviđeno.

Hajduk i HNS nisu baš u najsrdačnijim odnosima, a Huljaj navodi kako zna da ima dosta problema, ali on nije baš detaljno upoznat s njima. 

- Znam da postoje problemi sa Savezom. Nisam možda upoznat detaljno sa svim problemima, ali sam iz medija mogao iščitati kako ti odnosi nisu dobri. Mi ćemo se zalagati za transparentnost, demokratičnost i ravnopravnost koje za sada nema i zato je pozicija Hajduka takva kakva je.

Huljaj je dosta utjecajan u poslovnom svijetu gdje je tijekom godina sklopio brojna poznanstva, a sada navodi kako će ta poznanstva iskoristiti za marketinšku promociju Hajduka. 

huljaj

- Trudit ću se da svoja poznanstva iskoristim kako bi u Hajduku došlo do pomaka na marketinškom dijelu. Cijenim i današnje sponzore i hvala im na svemu, ali vjerujem da će na tom području biti određenih pomaka.

Naravno, dotaknuo se novi predsjednik Hajduka i Torcide.

- Torcidi poručujem da budu strpljivi i da nas njihova podrška hrani i daje nam snagu. Vjerujem da smo na dobrome putu i da će oni to prepoznati. 

Primanja nije htio komentirati jer, kako sam kaže, to je poslovna tajna. Samo je rekao kako su primanje primjerena funkciji i odgovornosti koju će on nositi. 

Također je rekao kako želi sudjelovati u svemu vezanom oko kluba.

- Ja kao predsjednik želim znati sve i sudjelovati u svemu. Naravno da ću uvažavati svačije mišljenje i vjerujem da ćemo mi odlučivati u timu te da će im moj pogled značiti puno, ali na kraju, zna se tko ima glavnu riječ. 

Za kraj je poručio kako vjeruje da će obnoviti neka stara prijateljstva nakon povratka u Split.

- Ja sam izgubio kontakt s određenim ljudima u Splitu jer sam zadnjih 18 godina u Rijeci, a samo vikendima sam dolazio u Split. Vjerujem da će se sada neka stara prijateljstva obnoviti i da će dosta ljudi biti pozitivno s mojim imenovanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao