Obavijesti

Sport

Komentari 2

Humanitarna Rijeka: I Rujevica pomaže gladnim trećemajcima

Humanitarna Rijeka: I Rujevica pomaže gladnim trećemajcima
2

Nekad prezaposleni i svjetski uspješni riječki škver, '3. maj', u očajnoj je situaciji. Riječani su pokrenuli akciju 'Ujedinimo se, ne dajmo da nam sugrađani gladuju', a svoju su pomoć, naravno, donijeli i sa Rujevice

VIDEO

Hrvatski nogometni klub Rijeka jedna je od najuspješnijih ako ne i najuspješnija firma u gradu. Plaće uvijek na vrijeme, krediti i sve obveze se rješavaju na vrijeme, ispunjavaju se ili premašuju zacrtani ciljevi, promjene u proračunu prolaze glatko bez udara na bilo čiji džep.

U odnosu na rane devedesete riječki nogometni klub napravio je ogroman pozitivni iskorak. Učinkom, stabilnošću, infrastrukturom... Svime. Na žalost, po tom je pitanju Miškovićeva Rijeka raritet.

Posebno je tužno sve vezano uz ono u čemu je Zaljev uvijek bio najjači: brodovi, brodarstvo, brodogradnja. Nekad svjetski jaki škver '3. maj' koji desetljećima nije imao ni dana praznog hoda te vrhunski zarađivao, zapošljavao tisuće ljudi, hranio tisuće obitelji, danas je - očaj.

Došlo je do te razine tuge i užasa da su škverani i njihove obitelji doslovno - gladni. Pa je sa riječke strane Učke pokrenuta akcija 'Ujedinimo se, ne dajmo da nam sugrađani gladuju'.

Pokretanje videa...

00:11

U dva su navrata, a i opet će bude li trebalo, Riječani na plato iznad škvera donosili konzerviranu hranu, sol, šećer, ulje, brašno, kvasac, trajno mlijeko, tjesteninu, rižu, palentu... Pomoglo se i doniranjem higijenskih potrepština te lijekova za djecu (za skidanje temperature, protiv bolova...) i svih lijekova koji se mogu dobiti bez recepta.

Akciju je pokrenula Jasna Vrhovac (*na fotografiji), a pomogli su, naravno, i sa Rujevice. Auto su hranom i svime potrebnim natrpali pa iznad '3. maja' donijeli voditelj marketinga Igor Palmić (*na fotografiji) i glasnogovornik Alen Fućak.

Svaka čast svima koji su pokazali koliko je veliko riječko srce, svaka čast i klubu koji je ponos Riječana. Divno je znati kako na Kvarneru ljudi neće dozvoliti da im sugrađani budu kruha gladni.

Trećemajci žele i znaju radom hraniti svoje obitelj, politika je od svjetskog brodograđevnog giganta napravila dolinu gladi. I zato respekt HNK Rijeci i svima koji su pomogli, ali: dajbože da je ovo zadnja situacija u kakvoj su ovakve akcije potrebne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening