Obavijesti

Sport

Komentari 57

Hummels bocnuo na oproštaju: Neka vam drugi sad radi štetu

Hummels bocnuo na oproštaju: Neka vam drugi sad radi štetu
5

Mats Hummels je u istom trenutku najvjerniji igrač Bundeslige i njezin najveći izdajnik. U Bayernu je imao loš odnos s Kovačem, a pri odlasku mu je ostavio poruku za razmišljanje

VIDEO

Mats Hummels (30) završio je svoj boravak u Bayernu po drugi put.  Nakon što je prošao školu nogometa i mlađe  uzraste bavarskog velikana, njemački reprezentativac 2008. godine otišao je na posudbu u dortmundsku Borrusiju. Ondje se mladi branič odlično snašao te su ga "žuto-crni" otkupili za 4.5 milijuna eura, a pod žutim kranovima Hummels se zadržao čak osam godina.

S Borussijom je osvojio dva prvenstva, Kup, dva Superkupa, a igrao je i finale Lige prvaka. Bayern je shvatio - nisu ga trebali pustiti. Doveli su ga natrag u ljeto 2016. za 35 milijuna eura, a u tri sezone je za Bayern odigrao 118 utakmica, osvojio sedam trofeja, od čega tri naslova prvaka.

Ipak, prethodne sezone nije oduševio Niku Kovača, a prema natpisima njemačkih medija, to mu je i presudilo. Kako pišu, Kovač nije imao ništa protiv prodaje 30-godišnjeg stopera. Dapače, Bavarci će ovim transferom zaraditi čak 38 milijuna eura odštete, a čelnici kluba su pred kraj sezone objasnili Hummelsu kako je on tek treći na Kovačevoj listi kada se radi o njegovoj poziciji. To je Hummelsu bio znak da je vrijeme za odlazak, tvrdi Sport Bild.  

Osim toga, na tretman Bayerna prema svome sinu požalio se i Matsov otac Hermann Hummels (59) koji je za Bild izjavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Postoje, u pravilu, dvije sastavnice u kojima se očituje odnos prema igraču. Prvi je plaća, a drugi uvažavanje. Nama je i ovaj drugi segment vrlo bitan - pojasnio je stariji Hummels i time pokazao kako su tenzije među njegovim sinom i Bayernom zaista postojale.

Hoće li opravdati povjerenje? Hernandez dobio Lahmov broj
Hoće li opravdati povjerenje? Hernandez dobio Lahmov broj

Cijele tri sezone Hummelsa su pratili zvižduci i pogrdna skandiranja kada je Bayern igrao protiv Borussije. Navijači "žuto-crnih" prozvali su ga izdajnikom, no čelnici kluba ovoga puta nisu obraćali pozornost na to. Odlučili su vratiti 30-godišnjeg stopera po cijeni vjerojatne svađe sa svojim navijačima, ali i vrtoglavog iznosa kojega su morali platiti Bayernu. 

Pri napuštanju Allianz Arene, Hummels je na svome Instagram profilu objavio fotografiju praznoga ormarića iz svlačionice te napisao:  "Eto, ormarić je prazan, fotografija još jednom poravnata, i sada ovdje smije netko drugi stvarati štetu."

Nijemci se pitaju tko li će biti taj "netko drugi"?  To bi se točno trebalo znati do okupljanja Nike Kovača i njegove momčadi 8. srpnja, a nagađa se da će to biti Benjamin Pavard (23) koji će preuzeti Hmmelsov dres s brojem 5. 

Hummels je s Borussijom potpisao trogodišnji ugovor, a danas pripreme im počinju već danas. 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu