Obavijesti

Sport

Komentari 6

I Klopp zaplakao: U Borussiji tuguju za Josipom Kužeom...

I Klopp zaplakao: U Borussiji tuguju za Josipom Kužeom...
3

U TUGA U DORTMUNDU Javili su se Klopp i njegov pomoćnik Buvač, obojica su potreseni viješću o Jožinoj smrti. Jako su ga cijenili, kaže Vjekoslav Škrinjar

VIDEO

Već u nedjelju Jürgen Klopp doznao je da je Josip Kuže umro. Žao mu je, on i njegov pomoćnik Željko Buvač zvali su ga i bili mu potpora nakon što su doznali da je obolio. Svi su suzu pustili za velikog čovjeka, znam da ga je Klopp jako volio, prenio nam je Vjekoslav Škrinjar.

Bivši Dinamov igrač redovito kontaktira s trenerom Borussije Dortmund. U Mainzu je igrao s Kloppom i Buvačem, a trener im je bio Josip Kuže.

- Iznenadila ih je ova vijest. Znali su da se dobro oporavlja, bio je vedar i pun optimizma. A onda šok. Zvali su me i iz Mainza. Zamolili su me da u njihovo ime kupim vijenac, a poslat će mi i što da napišem. Nisam siguran hoće li netko doći na sprovod jer su svi na odmoru - dodao je Škrinjar i nastavio:

- Joža je bio velik gospodin, cijenili su ga jako gdje god je radio. Nije iza sebe ostavio ništa loše, pravi gospodin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imao je poseban odnos s Kužeom, gotovo cijelu karijeru proveo je s njim.

- On me povukao iz BSK, današnje Marsonije, u Dinamo. Bio sam poslije s njim i u Gamba Osaki i Mainzu. Jako sam bio vezan uz Jožu, pogodila me njegova smrt.

Razgovarao je Škrinjar s Kužeom prije nekoliko dana. Ništa nije dalo naslutiti da mu je to zadnji razgovor s bivšim trenerom.

- Dobro se oporavljao, vjerovao je da će ozdraviti i da će sve biti u redu jer se odlično osjećao i svi nalazi bili su mu dobri. I, zamislite sad, rekao je da ćemo se vidjeti za nekoliko tjedana, da mu se vrati imunitet, da ojača. Želio je biti u izolaciji i rekao je da mora paziti kako ne bi nekakav virus pokupio. I onda mu se baš to dogodilo, užas.

Škrinjar otkriva da je njegov prijatelj Kuže još imao motiva i volje raditi.

- Još je puno mogao dati nogometu, veliki je znalac bio, znam to iz prve ruke. Kad si mlad igrač, misliš da sve znaš, da si pametniji od trenera. Nisam pomislio da znam više o nogometu od Kužea, ali kao igrač neke stvari nisam shvaćao, neke njegove vizije. Poslije sam shvatio da je bio ispred svog vremena, zato ga nismo u ono doba shvaćali.

Škrinjar: Protiv Zvezde smo zajedno branili naše navijače od policije

Zvonimir Boban udario je policajca na prekinutoj utakmici protiv Crvene zvezde 1990. godine. Osim Bobana, na terenu su igrače branili Josip Kuže, Kujtim Shala i Vjekoslav Škrinjar.

- Da, branili smo ih. I to pokazuje kakav je dobar čovjek Kuže bio. Često spominju njegov porok, kocku. Riješio se toga, a najvažnije je da nikome drugome on time nije naudio, osim sebi - kaže Škrinjar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida